Connect with us

Eveniment

Lucrările la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, amânate din cauza pandemiei

Publicat


Lucrările la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac au fost amânate din cauza situației epidemiologice actuale. Nici temperaturile prea ridicate și lipsa zăpezii nu au fost de ajutor. Acesta ar fi cel de-al șaisprezecelea hotel inedit.

Pandemia mondială provocată de Covid – 19, precum şi schimbările climatice, tot mai serioase în ultimii ani, au creat mari probleme celor ce se ocupă de Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”. Având în vedere situaţia complicată, luând în considerare toate aspectele organizatorice şi logistice, reprezentanţii societăţii ce costruieşte şi administrează Hotelul de Gheaţă din căldarea glaciară a lacului Bâlea au decis să amâne, cel puţin pentru moment, lucrările de edificare al celui de-al şaisprezecelea inedit hotel.

„Cum se întâmplă peste tot în lume, şi la noi există foarte multe probleme cauzate de pandemie. Sunt multe reguli sanitare, foarte multe temeri, probleme logistice şi organizatorice destul de complexe. În plus, la fel ca şi în sezunul trecut, iarna nu mai este cum era în urmă cu 15 ani! Schimbările climatice sunt foarte vizibile la Bâlea Lac, la această oră stratul de zăpadă este destul de mic, gheaţa formată pe lacul Bâlea nu este deloc groasă iar temperaturile înregistrate sunt destul de ridicate. Ca urmare, cel puţin pentru moment, am decis să nu începem lucrările la Hotelul de Gheaţă. Totuşi, pentru că turişti români şi străini sună zilnic la biroul nostrum şi ne întreabă de Hotelul de Gheaţă, luăm în considerare construirea obiectivului în cursul primelor zile ale anului viitor, dar decizia va fi luată doar peste câteva săptămâni. Cel mai probabil, dacă o să decidem că Hotelul de Gheaţă va fi construit, o să alegem un obiectiv cu o formă mai simplă, mai puţin complex, cu un număr mai mic de camere… Vom ţine seama de evoluţia pandemiei, de măsurile impuse de autorităţi, de condiţiile meteorologice, precum şi de alte aspecte ce ţin, în mod direct de administrarea şi implementarea proiectului”, a declarat Arnold Gunter Klingeis, iniţiatorul Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”.

În primii paisprezece ani, construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac a început în primele zile ale lunii decembrie, iar primii turişti au fost cazaţi în camerele ineditului hotel în ajunul sărbătorii Crăciunului.

În sezonul 2019 – 2020, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a temperaturilor foarte ridicate, faţă de normalul acestei perioade, înregistrate la Bâlea Lac, echipa proiectului a decis ca lucrările de construire a Hotelului de Gheaţă, devenit un adevărat simbol al zonei Bălea Lac, să fie amânate până în luna ianuarie. Ulterior acestei decizii, responsabilii proiectului au înlocuit hotelul cu “Igloo Village”, o formă uşor adaptată a obiectivului, care ar putea fi construit si in iarna aceasta.

Tot în cursul lunii ianuarie a anului următor se va lua şi decizia referitoare la construirea Bisericii de Gheaţă şi la amenajarea Winter Park Bâlea Lac.

Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile se construiesc în fiecare iarnă, în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulrerior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute. Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor la Turda. Falsuri și înșelăciuni la un centru pentru persoane vârstnice

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au efectuat, joi, 5 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Vremea în Alba în weekend 29 – 31 martie: Temperaturi neobișnuite, cu maxime de 27 grade Celsius. Prognoza meteo pe localități

Publicat

primavara vremea flori papadie meteo

Vremea în Alba în weekend 29 – 31 martie 2024: Temperaturi neobișnuite pentru data din calendar. Maximele ating 27 de grade Celsius. Prognoza meteo pe localități. Vreme suprinzătoare în weekend. Vor fi temperaturi de vară, cu maxime ce urcă până la 27 de grade Celsius și minime ce nu scad sub 6 grade.

Ultimele zile ale lunii martie aduc o vreme extrem de călduroasă, cu temperaturi ce se potrivesc mai degrabă sezonului estival….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe