Connect with us

Eveniment

Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor au o întâlnire la Vila Lac

Publicat



Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR, Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor, au o întâlnire, marţi, la Vila Lac.

Marţi, copreşedintele USR PLUS Dan Barna le-a propus liderilor PNL şi UDMR, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor, pentru deblocarea negocierilor privind coaliţia de guvernare, să ocupe toţi trei funcţii de vicepremieri în viitorul Cabinet, iar pentru şefia Camerei Deputaţilor să candideze Cătălin Drulă de la USR.

„Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României. Un Guvern în care premierul – care va fi acela – va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi un Guvern care arată serios, va fi un Guvern care va fi credibil şi va fi un Guvern care nu va mai avea nevoie de comitete şi comisii colaterale pentru luarea unor decizii. Va fi un Guvern prin care le transmitem românilor că suntem concentraţi pentru ceea ce înseamnă pandemie, că suntem concentraţi pe ceea ce înseamnă găsirea unor soluţii pentru locurile de muncă, că suntem concentraţi pe ceea ce înseamnă o coaliţie stabilă, asumată de adevărat de cele trei forţe politice, şi nu o coaliţie de conjunctură sau întâmplătoare”, a declarat Barna, la Parlament.

Ulterior, Orban a afirmat că, în primele două zile de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, s-a convenit să fie comunicate doar lucrurile asupra cărora s-a ajuns la un acord, punctând că orice propunere sau posibilă soluţie pentru formarea viitoarei coaliţii trebuie adusă pe masa discuţiilor.

„Am convenit în cursul primelor două zile de negocieri pe care le-am avut cu liderii USR PLUS şi UDMR să comunicăm doar împreună şi doar acele lucruri asupra cărora am ajuns la un acord. Având în vedere faptul că înţelegerea noastră comună a fost să evităm comunicările individuale de poziţii care nu au făcut obiectul consensului dintre liderii celor trei formaţiuni, rămân consecvent acordului agreat cu ceilalţi parteneri de discuţie. Consider că orice propunere sau posibilă soluţie menită să consolideze formarea viitoarei coaliţii trebuie adusă pe masa discuţiilor şi încurajez toţi partenerii să rămână consecvenţi acordului iniţial”, a spus Orban, într-o declaraţie de presă. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

L-ați văzut? Bărbat din Poiana Vadului, DISPĂRUT de o săptămână. Este căutat de către polițiști

Publicat

Polițiștii din Alba caută un bărbat care a dispărut din Poiana Vadului, județul Alba. Persoanele care pot oferi informații care să conducă la identificarea lui sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujul „Pune mâna pe chitară”, în Piața Unirii. Bosquito, Semnal M și Emeric Imre cântă alături 500 de chitariști

Publicat

„Pune Mâna pe Chitară – Folk & More” revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca, între 6 și 7 iulie, pentru a aduce împreună peste 500 de chitariști care vor cânta alături de nume importante din muzica  folk-rock.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cetățenii pot obține certificatul de cazier judiciar gratuit și prin HUB-ul de servicii online al MAI. Care sunt pașii

Publicat

Cetățenii pot obține certificatul de cazier judiciar gratuit și prin HUB-ul de servicii online al MAI. Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Cruzime fără margini. Câine legat de mașină și apoi tras pe un câmp la Săndulești în Cluj

Publicat

Un nou caz de cruzime împotriva animalelor a fost sesizat la Cluj. Este vorba de un câine chinuit de o persoană, iar imaginile au apărut în spațiul public. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional. Videoul conține și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate