Connect with us

Eveniment

Luna își modifică orbita. Cercetătorii anunță inundații catastrofale în 2030

Publicat



Luna influenţează mareele, dar puterea atracţiei gravitaţionale exercitate de aceasta nu este egală în fiecare an. Luna are de fapt o uşoară „oscilaţie” în orbita sa, schimbându-şi uşor poziţia faţă de Pământ într-un ciclu ritmic de 18,6 ani.

Timp de 9,3 ani Luna suprimă mareele de pe Pământ, ducând la maree înalte (flux) mai mici şi la maree joase (reflux) mai înalte. Însă în cealaltă jumătate a ciclului acestea sunt amplificate, provocând maree înalte mai ridicate şi maree joase mai scăzute, potrivit NASA.

Următorul ciclu de amplificare a mareelor va începe de la mijlocul anilor 2030. Noul studiu a descoperit că până atunci creşterea nivelului oceanelor va fi suficient de mare pentru ca şi acele maree mai înalte decât media să…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bosch Automotive SRL Blaj: Anunț public pentru ”Extindere fabrica de producție”

Publicat

Anunț public

Bosch Automotive SRL, având sediul în Blaj, str. Aurel Vlaicu nr 2, jud. Alba, titular al autorizației de construire nr. 25/ 04.04.2024, emisă pentru obiectivul “Extindere fabrica de productie”, anunță publicul interesat asupra următoarelor informații extrase din conținutul autorizației de construire:

Autorizație de construire nr. 25/ 04.04.2024

Titlul/descrierea proiectului: “Extindere fabrică de producție cu Blj101a, Blj101b, Blj102a, extindere corp tehnic cu Blj105b, copertine de legatură și organizare de șantier aferentă – FAZA I”

Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Accident pe strada Primăverii din Cluj-Napoca. O mașină a fost avariată

Publicat

Un accident cu o mașină s-a petrecut pe strada Primăverii din municipiul Cluj-Napoca, miercuri, în jurul orei prânzului. Au intervenit pompierii.

Un echipaj de pompieri a intervenit miercuri, la prânz, la un…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un bărbat din Alba Iulia care a jefuit un cazino din centrul orașului, trimis în judecată. Câți bani a furat și unde a fost prins

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia care a jefuit un cazino din centrul orașului a fost trimis în judecată. Trimiterea în judecată a venit la două luni de la fapta comisă.

Bărbatul a bătut-o pe una dintre fetele angajate în cazino pentru a o obliga pe aceasta să îi dea banii din seiful sălii de jocuri. 

Acum, inculpatul se află în arest preventiv, în Penitenciarul Aiud.

Fapta pentru care a fost trimis în judecată a avut loc în noaptea de 8 martie 2024. Cazinoul în care a comis atacul este ”House of Games”, aflat chiar în centrul orașului.

După atac a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Alba, cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan. Unde a fost oprit de polițiști și ce alcoolemie avea

Publicat

Un bărbat din comuna Roșia de Secaș s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan. Polițiștii l-au identificat în trafic în localitatea Tău.

Potriviti IPJ Alba, marți, 14 mai, în jurul orei 15.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj –Postul de Poliție Roșia de Secaș au depistat un bărbat de 68 de ani, din comuna Roșia de Secaș. Acesta conducea un autoturism, pe strada Principală din localitatea Tău, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe