Connect with us

Alba

Mai multe case și gospodării din Abrud au fost inundate de ape. Drumul DN 74 A, blocat de aluviuni

Publicat



Drumul DN 74 A, la ieșirea din Abrud este blocat vineri seara, în jurul orei 17.40, din cauza aluviunilor, formate de evenimentele meteo din ultimele ore. 

Potrivit ISU Alba, în zona Abrud s-au format viituri și torenți de apă.

Pompierii au fost apelați prin 112 că mai multe gospodării și case sunt inundate.

Pana in acest moment nu avem informații despre victime omenesti surprinse de viitura sau dispărute, au precizat reprezentații ISU Alba.

In zona au fost mobilizate forte de la Detașamentul Alba Iulia, Stația de Pompieri Cimpeni, SVSU Abrud, SVSU Cimpeni, Rosia Montana, Zlatna, Horea.

sursă foto: arhiva alba24.ro.

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

(P.E.) Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Parcările supra și subterane sunt o condiție pentru a dezvolta orașul

Publicat

Alba Iulia are nevoie de parcări supra și subterane. Nu e doar o necesitate, este o condiție pentru ca orașul să se dezvolte. O spun nu doar eu, ci o spun toți specialiștii în urbanism.

Construind parcări supra și subterane rezolvăm nu doar o problemă acută a orașului, ci economisim teren public valoros. În plus, acestea sunt o oportunitate de a transforma peisajul urban în unul mai estetic și prietenos.

Nu am descoperit noi roata și nici mersul pe jos, chiar dacă actuala administrație așa se comportă. Din trei proiecte, trei PUZ-uri găsite la cheie, cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cine sunt noii membri ai Consiliului Preoţesc și ai Colegiului Consilierilor din Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Publicat

Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, a numit prin Decret noul Consiliu preoţesc și noul Colegiu al consilierilor Arhieparhiei de AlbaIulia şi Făgăraş. 

Conform Statutului, Consiliul preoţesc este un grup de preoţi care reprezentând prezbiteriul, îl ajută pe Arhiepiscopul de Alba Iulia și Făgăraș în guvernarea Arhieparhiei.

Consiliul preoţesc este compus din membri de drept, în virtutea funcţiilor încredinţate lor, membri numiţi în mod liber de către Episcopul Eparhial şi membri aleşi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

(P) Alin Ignat, deputat PNL Alba: “Pesediștii din Alba sunt ZERO la București”

Publicat

Alin Ignat, deputat PNL Alba: “Pesediștii din Alba sunt ZERO la București – senatorii PSD au respins proiectul deputatului zero-Tuhuț prin care a mințit moții cu extinderea rețelelor de gaze.”

Acum o lună de zile arătam promisiunile mincinoase ale pesediștilor din Alba prin care amăgeau moții cu extinderea rețelelor de gaze în Apuseni.

La acel moment, deputatul PSD cu zero activitate și zero realizări pentru Alba, Radu Tuhuț, primea aviz negativ de la Consiliul Legislativ, condus de Iordache (PSD), pe proiectul de lege prin care promitea luna de pe cer…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Festivalul ”Lucian Blaga” Sebeș 2024: Mircea Dinescu își lansează un nou volum de poezie. Eveniment la muzeul municipal

Publicat

Festivalul ”Lucian Blaga” Sebeș 2024: Duminică, 19 mai, poetul Mircea Dinescu își lansează volumul „E-obositor să nu iubești pe nimeni”. Evenimentul va fi organizat de la ora 19.00, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș.

Mircea Dinescu s-a născut în data de 11 noiembrie 1950, la Slobozia. A debutat ca poet în anul 1967, în revista „Luceafărul”, iar 1971 i se publica primul volum de versuri, „Invocație nimănui”, pentru care a fost răsplătit cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut.

A fost considerat drept unul dintre cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe