Connect with us

Alba

Mai puține autorizații de construire pentru blocuri și case, față de anul trecut. În ce regiuni din țară s-a construit mai mult

Publicat



Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 5,7% în primele două luni ale anului.

Scăderea este înregistrată comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2024 s-au eliberat 4.385 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Scăderea este de 5,7% faţă de perioada 1 ianuarie – 28…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal timp de un an. Putea să scape de dosar în doar zece zile

Publicat

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal un an. Motivul? A primit prea mulți bani, dintr-o eroare a casierei. Însă, dacă restituia banii nu mai ajungea în atenția poliției. Avea la dispoziție zece zile pentru a face acest lucru. 

Drept urmare, timp de un an a fost cercetată penal de anchetatorii din Blaj.

În data de 18 aprilie 2024, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis, iar judecătorii au trebuit să ia o decizie.

Este vorba despre o faptă minoră care s-a petrecut în data de 25 mai 2023. Însă, aceasta a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fostul viceprimar din Alba Iulia, Voicu Paul a plecat de la PNL la PSD. Poză de grup cu Voicu Vușcan și alți social democrați

Publicat

Unul dintre cei mai vechi liberali din Alba Iulia, Voicu Paul a trecut la PSD. Voicu Paul a fost viceprimar cu atribuții de primar pentru o perioadă la Primăria Alba Iulia. 

De asemenea a fost candidatul PNL Alba Iulia pentru funcția de primar, în 2020. Atunci a pierdut alegerile în fața lui Gabriel Pleșa. 

După ce a pierdut alegerile pentru fotoliul de primar, Voicu Paul a fost numit șef la APA CTTA Alba Iulia.

Anunțul a fost făcut de candidatul PSD Alba Iulia, Voicu Vușcan.

Paul Voicu apare într-o poză alături de Vușcan și alți social democrați, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Când ar putea fi gata parcarea etajată care se construiește pe fostul bloc ”Turturica” din Alba Iulia. Ce spune primarul

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a precizat o perioadă de timp, în care parcarea ce se va face pe fostul bloc ”Turturica” ar putea fi gata. 

Acesta a precizat perioada de timp în care constructorii vor să termine clădirea. Declarația a fost făcută într-un interviu la alba24.ro, alături de Claudiu Makkai. Vezi mai jos ce a spus Gabriel Pleșa despre parcarea care ar urma să se numească ”Arnsberg” și când ar putea fi gata. 

Este vorba despre o parcare așteptată de mare parte a localnicilor din Alba Iulia, situată într-o zonă foarte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO ACCIDENT AVIATIC la Alba: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat la Vurpăr

Publicat

Un accident aviatic a avut loc duminică, 28 aprilie, pe raza județului Alba. Un avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forțat, în jurul orei 18.00.

Incidentul aviatic a fost comunicat de reprezentații ISU Alba. 

Din câte se pare prin numărul de urgență 112,  fost semnalat faptul că un avion de mici dimensiuni a fost nevoit sa aterizeze fortat în loc. Vurpăr, din comuna Vințu de Jos.

De îndată, la față locului s-a deplasat un echipaj de stingerea cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor medical din cadrul Secției de Pompieri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe