Connect with us

Alba

Marea împărțeală politică a funcțiilor de prefect. Ce au stabilit Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor, la ceas de seară

Publicat



Liderii partidelor aflate la guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor au împărţit luni seară funcţiile de prefecţi. Astfel, din cei 42 de prefecţi, liberalii vor numi doar 23.

PNL a pierdut astfel prefectul Capitalei şi prefectul judeţului Cluj (unde UDMR va deține pentru prima dată funcția de prefect), Traian Berbeceanu şi Mircea Abrudean urmând a fi schimbaţi.

”Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile. Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.
Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!” a scris Berbeceanu, pe contul său de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

”Căsătoria” cu Tudor Chirilă, în festival, la Alba Iulia. Dacă Gogol ar fi trăit în prezent ar fi scris despre Tinder și algoritmi

Publicat

Festivalul de teatru ”Povești” de la Alba Iulia a început cu o piesă de teatru clasică: ”Căsătoria” de Gogol. O piesă clasică, dar adaptată într-o manieră modernă. O adaptare în care personajele au fost ”dezbrăcate” de orice complexitate și lăsate simple. 

Pentru că teatrul te lasă...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Titi Aur: Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80. Peste 1600 de oameni mor anual în accidente, în România

Publicat

Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80, spune Titi Aur, fost pilot și fondator al unei școli de conducere auto defensivă.

Bilanț negru pe șoselele din România. Peste 1.500 de oameni au murit în accidente rutiere în 2023

Una dintre principalele cauze este folosirea telefonului în timpul condusului, dar şi lipsa...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De ce trebuie duși copiii la mare, în vacanța de vară. Studii: Beneficiile aduse de litoral nu pot fi înlocuite cu nimic altceva

Publicat

De ce trebuie duși copiii la mare, în vacanța de vară: Mersul la mare cu copiii în vacanță are numeroase efecte pozitive asupra sănătății lor, atât fizice, cât și mentale.

O vacanță de vară bine planificată și monitorizată poate oferi o experiență de neuitat, plină de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce poți face dacă aparatele pentru returnarea ambalajelor nu funcționează. Obligația pe care o au supermarketurile

Publicat

Ce poți face dacă aparatele pentru returnarea ambalajelor nu funcționează. Obligația pe care o au supermarketurile. 

Mai precis, potrivit ministrului Mediului, Mircea Fechet, magazinele trebuie să preia manual ambalajele și să ramburseze contravaloarea PET-urilor la casă.

Comercianții înregistrați în sistemul de garanție-returnare (SGR) sunt obligați să...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe