Alba
Marius Oprea, dezvăluiri despre personajele cheie din Afacerea Roșia Montană: SRI, aurul și cianura care a umplut paharul
Frank Timiş, cetăţean australian de origine română, a ajuns să concesioneze, prin firmele sale, în vederea descoperirii şi exploatării resurselor României de aur, gaze naturale şi petrol, 5 procente din suprafaţa ţării.
Acum, în cazul aurului de la Roşia Montană, pe care a fost împiedicat să-l exploateze, a acţionat în judecată statul român, căruia-i cere despăgubiri de aproape 5 miliarde de dolari.
Cum s-a ajuns aici? Foştii securişti, acoliţii şi protejaţii lor, după ce au vîndut ţara, s-au apucat să vîndă şi tot ce e sub ea.
Proces în care s-au implicat şi moştenitorii Securităţii. Victimă a acestui proces era cât pe ce să cadă şi Roşia Montană.
”Gabriel” şi resursele României
Proiectul de exploatare auriferă de la Roşia Montană a început oficial în anul 1997. Neoficial însă, bazele afacerii au fost puse în anul 1995.
Afacerea a fost pusă la cale cu sprijinul nemijlocit al unor înalţi funcţionari ai statului, îndeosebi din cadrul Ministerului Industriilor, persoane care i-au oferit unui anume Frank Timiş, cetăţean australian de origine română, fost condamnat pentru deţinere de heroină, atît informaţii secrete cu privire la zăcămîntul de aur vizat, cît şi sprijin direct, în…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Hackerii i-au făcut ”discount” unui bărbat din Alba, după ce i-au criptat calculatorul. Cum operează o rețea complexă pe Telegram
Un caz de atac cibernetic folosit de o rețea complexă de hackeri care operează pe Telegram este detaliat de magistrații Tribunalului Alba. Este vorba despre o metodă foarte amplă prin care hackerii ajung la datele personale, sau chiar reușesc să preia controlul unui laptop, sau al unui calculator.
Cazul detaliat de magistrații Tribunalului Alba, într-o motivare de instanță din data de 9 ianuarie 2025, arată modul în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Banca Transilvania va închide două aplicații populare în rândul clienților. Când dispar BT24 și NeoBT și cu ce vor fi înlocuite
Banca Transilvania va închide din luna martie două dintre cele mai folosite aplicații ale sale de internet banking.
”Dorim să te informăm că începând cu data de 18 martie 2025 aplicațiile BT24 și NeoBT vor fi înlocuite cu aplicația BT Pay”, se arată într-un mail pe care BT a început să-l trimită clienților săi, potrivit Știrile Pro TV.
”Toate operațiunile realizate prin intermediul celor 2 aplicații de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
„Citiți-l pe Eminescu, nu-l comemorați!” Proiect educativ la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” din Sebeș
Cei 175 de ani care s-au scurs de la nașterea poetului, filozofului, gazetarului Mihai Eminescu au fost celebrați la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș într-un mod inedit: lectura colectivă a unor poezii eminesciene la nivelul școlii.
„Eminescu trebuie citit, nu comemorat! Doar așa se poate împlini ce și-a propus poetul: să facă educație culturală, economică și politică noilor generații”…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Ion Iliescu și Petre Roman, inculpați în dosarul Mineriadei din iunie 1990, după aproape 35 de ani
Fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Petre Roman au fost inculpați în dosarul Mineriadei din iunie 1990 pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității.
Mineriada din iunie 1990, cunoscută și sub numele de „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, este un eveniment controversat și tragic din istoria recentă a României.
Este definită de intervenția brutală a minerilor din Valea Jiului, alături de…
Citește mai mult pe Alba24.ro