Connect with us

Eveniment

Marş de solidaritate spontan cu minerii autoblocaţi în subteran la Lupeni

Publicat


Câteva sute de persoane au luat parte joi seara, în municipiul Lupeni, la un marş de solidaritate spontan cu cei aproape o sută de mineri care protestează, de 48 de ore, în subteranul minei din localitate, nemulţumiţi de întârzierea salariilor.

Potrivit senatorului Cristian Resmeriţă (PSD), unul dintre participanţii la marş, manifestaţia s-a constituit spontan, fiind prezenţi mineri, soţii ale celor din subteran, pensionari mineri şi alţi locuitori ai oraşului.

În contextul protestului din subteran, parlamentarul social-democrat a acuzat conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) de lipsă de transparenţă în comunicarea deciziilor referitoare la soluţiile prin care conflictul din minerit ar putea fi soluţionat.

“Cei care conduc acum mineritul nu comunică şi păstrează informaţia pentru ei. Cei din conducerea CEH sunt lipsiţi de transparenţă. Pe vremea PSD oamenii erau ascultaţi şi nu s-a întâmplat ca salariile să fie întârziate. Oamenii sunt revoltaţi”, a spus senatorul Cristian Resmeriţă.

În opinia sa, ministrul Energiei, Victor Popescu, ar fi trebuit să fie prezent în Valea Jiului pentru a-i asculta pe mineri şi a dezamorsa conflictul.

Pe de altă parte, liderii minerilor au anunţat joi seara că protestul de la Lupeni continuă, oamenii aflându-se în subteran de mai bine de 48 de ore.

O delegaţie formată din mai mulţi sindicalişti, condusă de preşedintele executiv al Sindicatului “Muntele”, Alin Sîn, şi administratorul special al CEH, Cristian Roşu, se află la Bucureşti. Aceştia vor avea o întâlnire, vineri dimineaţa, cu ministrul Energiei pentru a identifica soluţiile prin care salariile minerilor din Valea Jiului ar putea fi plătite mai devreme de 26 februarie, termenul anunţat de conducerea CEH.

Minerii sunt nemulţumiţi iar 96 dintre cei de la Mina Lupeni s-au blocat în subteran, după ce au fost informaţi că salariile, pe care trebuiau să le încaseze pe 15 februarie, vor întârzia până pe 26 februarie. AGERPRES

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Acces gratuit cu câini ghid în autobuze, taxi-uri și taxă eliminată la RAR

Publicat

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Acestea vor avea acces gratuit în mijloacele de transport în comun, magazine, alte spaţii, cu câini ghid. Proiectul a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006. Se scutește de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român autovehiculele special modificate faţă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Carnea de pui, de calitate în România: autoritățile au găsit o singură probă neconformă din peste 2.500 de mostre analizate

Publicat

Carnea de pui, de calitate în România: autoritățile au găsit o singură probă neconformă (cu reziduuri de antibiotice) din peste 2.700 de mostre analizate în cadrul Programului european de control.

Autoritățile românești au prelevat, în 2022, un număr total de 2.721 de probe din sectorul avicol, a cărui producție a însumat 522.205 tone de carne de pasăre.

Rezultă 1,04 probe la fiecare 200 de tone carne de pui, producție…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

CFR Călători anulează mai multe trenuri în weekenduri: Parte din ele trec prin județul Alba. Pe ce rute nu vor mai circula

Publicat

CFR Călători anulează mai multe trenuri în weekenduri. Este vorba despre mai multe trenuri regio. Parte din ele circulă și pe raza județului Alba. Motivul pentru care acestea vor fi anulate este criza de mecanici de locomotivă. 

Trenurile care vor fi anulate sunt pe raza Regionalei Brașov. Trenurile vor fi anulate din 27 aprilie, iar rutele au fost detaliate de clubferoviar.ro.

Din câte se pare anularea trenurilor  a fost cerută…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe