Connect with us

Alba

Marți: Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba inaugurează un nou raft în județ, în comuna Cricău

Publicat


Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba inaugurează marți, 23 august, un nou raft în teritoriu, cel de-al XVII-lea, de această dată în comuna Cricău.

Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, Consiliul Județean Alba, împreună cu Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, oferă comunităților din județ câte o mini bibliotecă, cu circa 300 de volume, cărți noi, din toate domeniile biblioteconomice.

Raftul nou cu cărți va fi la Biblioteca comunală Cricău.

La momentele de marți vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, reprezentanți ai administrației județene și locale,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Raliul Clujului, în 7-9 octombrie, cu probe în Munții Apuseni. Traseele și programul evenimentului

Publicat

O nouă ediție din Raliul Clujului se desfășoară în perioada 7-9 octombrie, cu trasee prin Munții Apuseni. Evenimentul este inclus în Campionatului Național de Raliuri Betano.

Reunoașterile probelor speciale vor fi joi, 6 octombrie.

Potrivit organizatorilor, etapele Campionatului Național de Raliuri Betano, precum Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants 2022 se desfășoară pe probe speciale. Este vorba despre sectoare de drum privat sau drum public închise circulației publice rutiere, dar și de drumurile publice unde circulația rămâne deschisă. Acestea reprezintă etapele de legătură, fiind abordate de echipajele de concurs conform codului rutier în vigoare.

Timpii de pe probele speciale se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia și Blaj au participat la activități interactive cu polițiștii

Publicat

În săptămâna care se încheie, peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu din Alba Iulia și Blaj au participat la activități interactive cu polițiștii, dedicate siguranței.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 21 – 23 septembrie 2022, tinerii care învață la Liceul de Arte ”Regina Maria”, din Alba Iulia, Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” din Blaj precum și cei care învață la Școala Gimnazială Micești au primit explicații de la polițiștii Biroului Siguranță Școlară și de la cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Blajul va avea în curând un adăpost modern pentru câinii comunitari. Investiție de peste 720.000 de lei

Publicat

Municipiul Blaj va avea în curând un adăpost modern pentru câini comunitari, printr-o investiție de peste 720.000 de lei. 

Primăria Blaj a achiziționat la mijlocul lunii septembrie, prin cumpărare directă pe platforma SEAP, lucrări de construcție clădiri – adăpost pentru câini în municipiu. Valoarea investiției se ridică la 721.405,30 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, noul adăpost pentru câini ar urma să fie finalizat într-un termen de 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor.

Construcția va include un cabinet de consultații, o sală de chirurgie, un spațiu post-operator, un sector convalescență, o magazie alimente, oficiu, frig alimente,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Primarul din Abrud, Cristian Albu, a semnat contractul de finanțare prin PNRR pentru construcția primei creșe din oraș

Publicat

Primarul din Abrud, Cristian Albu, a semnat vineri la sediul Ministerului Lucrărilor Publice și Administrației, contractul pentru noua creșă care urmează să fie construită în oraș. 

Investiția va costa aproximativ 12 milioane de lei (fără TVA) și va fi finanțată prin PNRR.

”Investiția este importantă pentru orașul nostru, fiind prima de acest fel. Orașul nu a avut până acum o clădire care să aibă o astfel de destinatie, în momentul de față avem doar o grădiniță în cadrul căreia funcționează și creșa” a spus Cristian Albu.

Este vorba despre o clădire care va adăposti 40 de copii (4 grupe a câte 10 copii). Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni.

Alba24.ro

Citește mai departe