Connect with us

Alba

MARȚI: Calea Crucii – procesiune pe străzile din Blaj, organizată de Biserica Greco-Catolică. Traseul evenimentului

Publicat



Biserica Greco-Catolică organizează, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul religios va avea loc, n Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00.

Procesiunea va începe la Capela Arhiereilor – Parohia Blaj II şi sosirea la Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” – Parohia Blaj I.

Și în acest an, la Calea Crucii va participa, în numele Preafericitului Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Preasfinţia Sa Cristian, Episcopul Auxiliar al Arhieparhiei de…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie și mister în inima Transilvaniei

Publicat

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. În Alba, turiştii pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare.

De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot vedea o salbă de frumuseţi care le rămân întipărite în minte. Nu în ultimul rând, pot gusta din preparatele culinare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: ANAF vinde mașini confiscate, cu prețuri cuprinse între 180 și 4.600 de euro. LISTA completă

Publicat

 

ANAF vinde mașini confiscate, cu prețuri cuprinse între 180 și 4.600 de euro. ANAF vinde zeci de mașini intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea.

Autoturismele sunt vândute prin licitație sau vânzare directă de către ANAF prin serviciile teritoriale de valorificare bunuri din țară.

O parte dintre acestea au însă o vechime de peste 20 ani, unele fiind neînmatriculate și prezentând numeroase probleme tehnice.

LISTA autovehiculelor scoase la vânzare în următoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Aurora boreală, vizibilă din Alba Iulia și alte zone din țară. Fenomen rar, generat de o furtună solară puternică

Publicat

Aurora boreală, vizibilă din Alba Iulia și alte zone din țară. Aurora boreală a fost vizibilă în noaptea de vineri spre sâmbătă din Alba și alte județe din țară. Fenomenul rar a fost generat de o furtună solară puternică, de o intensitate rară, care a fost anunțată de către autoritățile americane, a transmis vineri AFP. 

Spectacolul incredibil al luminilor nordice a putut fi admirat și din municipiului Alba Iulia, vineri noapte.

Specialiștii se așteaptă ca fenomenul să persiste pe tot parcursul întregului sfârşit de săptămână.

De…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Reguli pentru alegeri în România și țările UE. Cum arată sistemul de vot pentru Parlamentul European și care sunt diferențele

Publicat

Reguli pentru alegeri în România și țările UE: Sistemul de vot pentru pentru alegerea Parlamentului European este reglementat atât de legislaţia europeană, care defineşte normele comune pentru toate statele membre, cât şi de dispoziţii naţionale specifice. 

Acestea variază de la un stat membru la altul, conform https://www.europarl.europa.eu/.

Regulile comune stabilesc principiul reprezentării proporţionale, norme privind pragurile şi anumite incompatibilităţi cu mandatul de deputat în Parlamentul European, ce se regăsesc în Decizia 2002/772/CE, Euratom a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe