Connect with us

Cluj

MĂSURI aspre anti-COVID în Franţa. Interdicţie de circulaţie de la ora 18

Publicat


Întreaga Franţa va fi plasată sub interdicţie de circulaţie de la ora locală 18.00 (17.00 GMT) începând de sâmbătă pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19, a anunţat joi guvernul, care a înăsprit şi măsurile la frontiere pentru a împiedica pătrunderea în ţară a tulpinilor noi ale virusului, relatează AFP.

Cirulă doar maşinile în misiune

‘Cu excepţia cazurilor legate de misiuni de serviciu public, toate locurile, magazinele sau serviciile care lucrează cu public vor fi închise la ora 18.00’, a declarat şeful guvernului, Jean Castex, în cadrul unei conferinţe de presă.

Numai 25 dintre cele 101 departamente franceze erau până acum sub incidenţa unei interdicţii de circulaţie de la ora 18.00. Franţa are în jur de 67 de milioane de locuitori.

‘Se pare că potrivit datelor disponibile până în prezent această măsură are o eficienţă sanitară: în primele 15 departamente unde interdicţia de circulaţie de la ora 18.00 a fost aplicată de pe 2 ianuarie, creşterea numărului de cazuri noi este de două sau chiar trei ori mai mică decât în alte departamente’, a spus Jean Castex.

Pentru moment, situaţia în Franţa ‘este sub control în raport cu vecinii noştri dar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Zeci de elevi liceeni, PARTICIPANȚI la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” de la Cluj-Napoca

Publicat

Zeci de elevi liceeni au participat la „Maratonul pentru Educația Antreprenorială” organizat la Cluj-Napoca. „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” este programul inițiat în 2023 de Asociația Națională a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe