Connect with us

Brasov

Măsuri de protejare a străzii Sforii din municipiul Brașov, cerute de subprefectul județului

Publicat


Subprefectul Lucian Pătraşcu (PSD) cere Primăriei Braşov să ia măsuri de protejare a emblematicei străzi a Sforii din municipiul reşedinţă. Acesta a menționat că Avocatul Poporului a transmis administraţiei braşovene un set de recomandări, printre care inclusiv reabilitarea acestui obiectiv cultural şi turistic important al oraşului.

„Această stradă este lăsată de izbelişte după ce municipalitatea a renovat acest obiectiv în 2018, considerându-l un proiect cultural.

Mai mult decât atât, strada Sforii este una dintre ţintele preferate de către persoanele care înţeleg să vandalizeze, pereţii fiind plini de mâzgăleli, graffitti şi mesaje vulgare.

Municipalitatea nu a luat niciun fel de măsură pentru a proteja acest obiectiv turistic care se degradează vizibil sub atacul concertat al celor care înţeleg să vandalizeze pereţii străzii. (…)

Lipsa de profesionalism, incapacitatea administrativă şi managementul dezastruos pe care această administraţie (conducerea USR a Primăriei – n.r.) o dovedeşte ne-au adus pe noi, braşovenii, în faţa unei situaţii care cere măsuri urgente.

Măsuri de protejare a străzii Sforii din municipiul Brașov, cerute de subprefectul județului. Ce propune subprefectul Lucian Pătrașcu

Ca atare, propun administraţiei publice locale să ia în considerare ca după zugrăvirea pereţilor să-i placheze cu sticlă securizată. Sticlă pe care pot fi tipărite prin intermediul tehnologiei, imagini ale obiectivelor turistice din municipiu precum şi texte explicative ale imaginilor”, a afirmat Lucian Pătraşcu într-un comunicat de presă.

El a adăugat că, pentru a preveni viitoarele acte de vandalism, strada trebuie prevăzută cu camere de luat vederi care ar descuraja astfel de acte.

„Şi dacă vor avea loc totuşi acte de vandalism, sticla poate fi curăţată mult mai simplu decât pereţii zugrăviţi.

La capetele străzii pot fi poziţionate panouri stradale pe care să fie tipărit un text în majoritatea limbilor de circulaţie internaţională, care să citeze din legislaţia în vigoare”, a menţionat subprefectul braşovean. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

FOTO: START licitație pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden, în Brașov. 100 de copii vor avea acces

Publicat

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

A fost dat startul licitației pentru proiectarea și construirea unei noi grădinițe în Bartolomeu Avantgarden (Strada Pelicanului) din Brașov.

Potrivit primarului Allen Coliban, 100 de copii (5 grupe de câte 20 de copii) vor avea acces la noua grădiniță cu program prelungit.

16 luni (4 luni de proiectare și 12 pentru executarea lucrărilor) vor fi necesare pentru ca la final să avem o nouă grădiniță cu subsol, parter, etaj și terasă.

„Terasa va fi una verde, iar pe o parte a ei sunt prevăzute panouri fotovoltaice.

Noua grădinița va avea și 9 dormitoare pentru cei mici și accese diferențiate pentru copii și părinți.

Continuăm programul pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru preșcolari. Există zone care s-au dezvoltat imobiliar extrem de intens, așa cum este și cazul Bartolomeu Avantgarden.

Din păcate, infrastructura educațională nu a reușit să țină ritmul.

Corectăm acest lucru cu investiții în mai multe zone ale Brașovului”, am ai transmis primarul Brașovului.

sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Citește mai departe

Brasov

Braşov: Cinci ofertanţi, în total peste 60 de firme, au depus oferte pentru construirea noului Spital de pneumologie

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Peste 60 de companii, atât din țară, cât și din străinătate, au luat parte în calitate de ofertanți, terți sau subcontractanți, la licitația pentru contractul de proiectare și execuție al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov, conform informațiilor furnizate luni de către Primăria municipiului.

Conform sursei citate, cei cinci ofertanţi care concurează pentru obţinerea contractului în valoare de aproximativ 400 milioane de lei sunt:

  • MTE YAPI Ticaret, împreună cu 9 subcontractanţi;
  • Asocierea dintre Ubitech Construcţii SRL (lider),
  • Conim Partners,
  • Mithras Build,
  • Leviatan Design, Copraag Entrepreneur, la care se adaugă 4 subcontractanţi; Asocierea dintre Ness Proiect Europe (lider), Cubicon Invest, Mansart Corporate, la care se adaugă 11 firme ca terţi sau subcontractanţi; Asocierea Bog’Art (lider), Igna Instal, Eren Cons şi alte 13 firme ca subcontractanţi; Asocierea dintre SSAB-AG (lider),UNITH2B, Metag Insaat Ticaret Anonim Sirketi, IproplanŽ Planungsgesellschaft mbH şi 11 firme subcontractante.

„Braşovul are nevoie de un Spital de pneumoftiziologie şi boli infecţioase şi de aceea am tratat tot timpul cu maximă seriozitate acest proiect. Din păcate, nu pot să spun acelaşi lucru despre Ministerul Sănătăţii.

Noi ne-am îndeplinit partea noastră de obligaţii şi, astăzi, avem cinci oferte depuse pentru construirea acestui spital.

Dacă la începutul anului eram felicitaţi pentru proiectul nostru şi obţineam finanţare prin PNRR, după câteva luni, când licitaţia era demarată, ministerul a luat decizia, fără prea multe explicaţii, să retragă proiectul nostru de la finanţare, pentru a îl include într-o finanţare BEI, împrumut pe care ministrul Rafila s-a angajat că îl va semna până la sfârşitul anului.

Sperăm ca de data asta să îşi onoreze promisiunea, pentru că vorbim de înlocuirea unor facilităţi care funcţionează în condiţii improprii, iar braşovenii au dreptul să beneficieze de tratamente medicale în aceleaşi condiţii ca orice european”, a declarat primarul Allen Coliban într-un comunicat transmis de Primăria Braşov.

Conform studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local în 2022, spitalul se va construi pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 mp şi va fi compus din patru corpuri, cu o suprafaţă totală desfăşurată de 40.695,5 mp.

Proiectul include şi amenajarea a 276 locuri de parcare (79 la nivelul parcajului subteran şi 197 la sol) şi a 12.313,5 mp de zone verzi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

Citește mai departe

Actualitate

Povești de iarnă: Colecția lunii decembrie la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov

Publicat

Arhivă foto

În perioada următoare mai multe povești de iarnă din Colecția lunii decembrie vor fi disponibile la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov.

„Știm că literatura pentru copii este deosebit de bogată în povești despre iarnă, Crăciun și zăpadă, așadar cei mici sunt norocoși și fericiți.

În Colecția lunii Decembrie ne-am gândit și la cei mari, care își doresc, poate, puțină tihnă, într-un fotoliu comod, pentru a se delecta cu scrieri a căror acțiune se petrece pe tărâmuri albe și misterioase.

Poveștile de iarnă pe care le-am pregătit pentru cei mari sunt romane de acțiune, thrillere, aventuri fantastice și comedii romantice, toate având ca element comun decorul hibernal.

Vă invităm să consultați selecția noastră și să împrumutați titlurile dorite, accesând catalogul bibliotecii AICI ”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene George Barițiu Brașov.

Citește mai departe

Brasov

Bărbat din județul Brașov, cercetat de polițiști, după ce a condus un moped neînmatriculat și fără să dețină permis de conducere

Publicat

Arhivă foto

Un bărbat din județul Brașov este cercetat de polițiști, după ce duminică seară a fost prins conducând un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

Potrivit IPJ Brașov, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, efectuează cerecetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvărșirii infracțiuniilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” după ce au depistat în trafic un moped.

Duminică, 3 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, au oprit, pentru control, un moped care circula pe strada Renașterii, din comuna Sânpetru.

După ce a fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din localitate, polițiști au stabilit faptul că acesta nu este deținător de permis de conducere, iar cu ocazia verificării aspectelor de legalitate ale documentelor s-a constatat și faptul că vehiculul este, în prezent, radiat din evidențe.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul sărvârșirii infracțiuniilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Citește mai departe