Connect with us

Cluj

MEDICII de FAMILIE clujeni vor să ajute. DESCHID cabinetele pentru copiii și adulții REFUGIAȚI din Ucraina

Publicat



medic pixabay e1616392220365.jpg

Asociația Medicilor de Familie din Cluj se organizează în aceste zile pentru a veni în ajutorul refugiaților din Ucraina care au nevoie de consultații medicale.

A fost deschisă deja lista și deja sunt mulți medici clujeni care și-au arătat disponibilitatea de a-i ajuta atât pe copii, cât și pe adulți, potrivit președintei asociației, dr. Emiliana Costiug.

„Lista continuă să fie updatată. Sunt foarte mulți colegi care primesc atât copii, cât și adulți. Vrem să le dăm posibilitatea să ajungă la un cabinet cât mai aproape de locul unde se află”, a declarat pentru Cluj24.ro, dr. Emiliana Costiug.

Citește și: REFUGIAȚII din Ucraina care suferă de CANCER, așteptați la Institutul de Oncologie din Cluj. Vor primi TRATAMENT GRATUIT

Imediat ce ucrainenii au început să fugă de războiul pornit de Rusia, și medicii clujeni au început să se organizeze pe grupuri.

„Am făcut-o ca orice clujean care a dorit să ajute și ne-am gândit că trebuie să ne organizăm un pic și am ajuns la concluzia că e cel mai bine pe servicii medicale. Oamenii sunt dezorientați, nu putem să le mai punem și noi în brațe o cutie de lapte sau scutece”, a precizat dr. Emiliana Costiug.

Asociația Medicilor de Familie Cluj este acum în discuții și cu Colegiul Farmaciștilor ca să aibă acces și la medicamente și să asigure refugiaților în nevoie un serviciu complet.

Să vină în ajutorul oamenilor li s-a părut un lucru normal medicilor.

„Și noi am simțit sprijinul în nebunia aceea de la începutul pandemiei și chiar le mulțumim clujenilor. Am simțit că sunt aproape de noi și au încercat să ne ajute cu halete, viziere, nu se găseau atunci. Mă bucură faptul asta, parcă totuși…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Șase incidente de securitate la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. Drone ridicate ilegal pentru spionaj

Publicat

În ultimii doi ani au fost identificate 16 incidente de securitate în apropierea bazelor aeriene din România, legate de suspiciuni privind drone sau sisteme aeriene fără pilot, informează Statul Major al Forţelor Aeriene la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

4 din 5 români își vor petrece Paștele acasă, în familie. 75% vor să participe la slujba de Înviere

Publicat

Peste 79% dintre români intenţionează să îşi petreacă Sărbătorile Pascale în familie. Proporția celor care îşi doresc să călătorească de Paște este scăzută: doar 16%.

Peste 79% dintre români…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Preot clujean: Sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos este sărbătoarea sărbătorilor

Publicat

Preotul Cornel Felecan, parohul Bisericii “Pogorârea Sfântul Duh” Cluj-Napoca, arată în Sâmbăta Mare că sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos este ”sărbătoarea sărbătorilor, este bucuria bucuriei…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Mașină intrată într-un copac în județul Cluj. Șoferul, consultat de SMURD

Publicat

Un autoturism a intrat, sâmbătă, într-un copac între localitățile Viștea si Gârbău, șoferul primind îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

Potrivit ISU Cluj, șoferul are aproximativ 20 de ani și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe