Connect with us

Alba

Metroul din Cluj-Napoca, o nouă etapă. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici. Când trebuie construit și cât va costa

PublicatGuvernul a aprobat marți indicatorii tehnico-economici aferenți viitoarei magistrale de metrou din Cluj-Napoca. Este vorba despre proiectul de investiții „Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea”.

Proiectul construcției unui metrou la Cluj-Napoca este susținut, deopotrivă, de autoritățile locale și de Guvern.

Hotărârea prevede construcția unei linii de metrou ușor, cu 19 stații subterane și cu o lungime a traseului de 21 kilometri.

Durata de execuție a investiției este de circa 10 ani, iar valoarea prevăzută este de peste 10 miliarde lei. Amplasamentul este în Județul Cluj, Municipiul Cluj-Napoca și Comuna Florești.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum și de la bugetul local al UAT Municipiul Cluj-Napoca și al UAT Comuna Florești, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Restricții de circulație pe autostradă, în Alba și în alte județe din țară. Se fac lucrări pe mai multe tronsoane

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație pe segmente de autostradă din Alba și din alte zone ale țării. Se fac lucrări de reparații la partea carosabilă.

  • lucrări pe calea 1 Cunța, frezare și asfaltare – banda de urgență și banda unu sunt restricționate; se circulă pe banda doi

A3 Mureș km 1+000 Ungheni – Târgu Mureș, km -1+100, până la ora 12.00

  • marcaje rutiere, calea 1 (sens Târgu...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Spitalul din Alba Iulia are un nou aparat ultraperformant: Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu o intervenție minim invazivă

Publicat

Un aparat ultraperformant, care permite abordarea minim invazivă a pietrelor din interiorul rinichilor, fără incizii, a fost achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Aparatura achiziționată constă într-un laser...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Top scumpiri: Care sunt alimentele, produsele și serviciile cu cele mai mari creșteri de prețuri

Publicat

Top scumpiri în luna mai 2024. Alimentele, alte produse și serviciile au înregistrat noi creșteri de prețuri. Situația a fost prezentată miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţul serviciilor poştale a urcat luna trecută cu 26,57%, comparativ cu mai 2023, cel al medicamentelor cu 24,15%, iar cel al detergenţilor cu 23,70%.

Top...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tranzacție pe piața bancară: UniCredit preia controlul asupra Alpha Bank Romania

Publicat

Tranzacție pe piața bancară: UniCredit preia controlul asupra Alpha Bank Romania. Procedura nu ridică probleme de concurență, potrivit autorităților europene. 

„Tranzacția se referă în principal la diverse servicii bancare și financiare din România, cum ar fi serviciile bancare pentru persoane fizice și juridice, serviciile de piață financiară și alte servicii... Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe