Connect with us

Alba

Miercuri: Tabloul „Capitularea Cetății Muncaci”, de L. Pataki, exponatul lunii februarie la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Publicat


La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisat miercuri, de la ora 11:00, exponatul lunii februarie, tabloul “Capitularea Cetății Muncaci”, de L. Pataki, 1896.

Pentru februarie 2021, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia propune ca exponat al lunii una dintre cele mai spectaculoase piese ale sale: un tablou de mari dimensiuni (5,9 x 3,7 m). Tabloul a fost realizat de pictorul ardelean László Pataky (1857-1912), fiind consacrat unei teme importante a istoriei Ungariei: capitularea cetății Muncaci, în 1688, în fața armatelor habsburgice.

Evenimentul este organizată de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

Citește mai departe

Alba

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Citește mai departe

Alba

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Citește mai departe

Alba

Șoferi și pietoni sancționați de polițiști la Alba Iulia și în satele apropiate. Amenzi de peste 8000 de lei și permise reținute

Publicat

Zeci de șoferi și mai mulți pietoni au fost amendați de polițiști, la Alba Iulia și în satele apropiate. A fost organizată o acțiune pentru siguranță rutieră.

Citește mai departe