Eveniment
Minerii din Valea Jiului continuă protestele
Aproximativ 80 de mineri de la exploatarea de cărbune Lupeni au continuat, sâmbătă dimineaţa, protestul declanşat în subteran, în urmă cu trei zile, din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.
Mai mulţi mineri de la exploatarea de huilă Vulcan au venit la sediul Minei Lupeni, unde au rămas în sala de apel, în spirit de solidaritate.
“Protestul continuă. În subteran mai sunt aproximativ 80 de oameni. Solidari cu ei sunt câţiva mineri de la Vulcan, dar o parte şi-au predat lămpile şi totul. Au venit din spirit de solidaritate cu ei. Cei de la Vulcan sunt la suprafaţă, în sala de apel”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane.
Potrivit acestuia, o parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran.
Starea de sănătate de sănătate a minerilor din subteran este monitorizată de către salvatorii mineri.
“Există salvatori care îi monitorizează tot timpul. În cazul în care unui om i se face rău din cauza epuizării sau alte motive, este scos la suprafaţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale”, a explicat Dioane.
Mâncarea pentru minerii din subteran este asigurată atât de sindicat, dar şi cu sprijinul ortacilor de la alte sucursale miniere, care au strâns bani şi au cumpărat hrană şi apă.
În opinia directorului general al CEH, majoritatea minerilor a înţeles…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Turiștii care se vor caza în 2025 la Alba Iulia nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică. Cât a încasat Primăria anul trecut
Turiștii care se vor caza în 2025 la Alba Iulia nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică. Turiștii aleg să se cazeze în Alba Iulia în acest an nu mai plătesc taxa pentru promovare turistică, în valoare de 2,6 sau 5,20 lei/zi/persoană. Decizia administrației locale a fost luată la finalul anului trecut, după ce mai multe persoane au solicitat anularea taxei.
Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Speranța de viață a crescut în România, în perioada 2007-2022, cu 2 ani, la o medie de 75,1 ani, a treia cea mai mică din UE, dar speranța de viață sănătoasă s-a redus cu 2,4 ani, la 59 de ani, cea mai mică din regiune, arată o analiză realizată de Alpha Bank, pe baza datelor Eurostat.
Comparații cu alte țări din regiune
România are una dintre cele mai scăzute speranțe de viață din UE, fiind depășită de…
Citește mai mult pe Alba24.ro