Connect with us

Alba

Ministerul Finanțelor lansează E-factura, un sistem de facturare electronică prin care urmărește plățile din achizițiile publice

Publicat



Ministerul Finanţelor, prin Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare, introduce din septembrie, în cadrul unui program-pilot, un sistem de facturare electronică ce va permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor emise de către agenţii economici în relaţie cu instituţiile publice, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Sistemul de facturare electronică va permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor emise de agenţii economici în relaţie cu instituţiile publice, pentru operaţionalizarea cadrului normativ prevăzut de Directiva 2014/55/UE privind facturarea electronică în domeniul achiziţiilor publice”, subliniază reprezentanţii de la Ministerul Finanţelor.

„Proiectul „E-factura – sistem obligatoriu de facturare electronică” a fost demarat în luna martie 2020 de către Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în vederea eficientizării colectării impozitelor şi taxelor, vizând în principal îmbunătăţirea şi consolidarea gradului de colectare a TVA şi prevenirea/combaterea evaziunii fiscale (…)

România a adoptat în data de 8 septembrie 2020 Legea nr. 199/2020 privind facturarea electronică în domeniul achiziţiilor publice, lege…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO: Foc de artificii la Alba Iulia. Alba Fest 2024 se încheie cu un spectacol de lumină și culoare pe cerul muncipiului

Publicat

Alba Fest 2024 s-a încheiat la Alba Iulia cu un spectacol de lumină și culoare pe cerul municipiului. Artificiile au luminat cerul timp de minute bune, semn că cel mai așteptat eveniment din Alba Iulia s-a încheiat.


De la ora 23:15, cerul municipiului Alba Iulia  a fost luminiat de artificii.

Acestea au fost lansate din zona fostului palat al copiilor din Cetatea Alba...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Majorarea salariului minim va fi aprobată săptămâna viitoare de Guvern. La cât va crește salariul brut

Publicat

Majorarea salariului minim va fi aprobată săptămâna viitoare de Guvern. De asemenea, se va lua și decizia îngheţării punctului de amendă la nivelul salariului minim actual.

Guvernul a finalizat discuțiile pe acest subiect cu sindicatele și patronatele.

Totodată ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, ia în calcul o măsură suplimentară: creșterea deductibilității de la 200 la 300 de lei.

Citește mai departe

Alba

VIDEO Incident la Alba Fest. Mai multe persoane au făcut scandal în fața scenei. Jandarmii au intervenit și le-au scos din mulțime

Publicat

Un  incident a avut loc la Alba Fest, duminică 2 iunie, în ultima seara de concerte, la Alba Iulia. 

La un moment dat, mai mulți jandarmi au intervenit din partea dreapta a scenei și au extras mai multe persoane din public. Jandarmii au intervenit înainte ca Feli, cântăreața din Sebeș să urce pe scena din Alba Iulia.

Pe videoul suprins într-o mare marea de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fun To Fly 2024, la Râpa Roșie. Pasionații de aeromodelism și automodelism s-au întâlnit din nou, lângă Sebeș

Publicat

Fun to fly evenimentul care strânge la Râpa Roșie pasionați de aeromodele a avut loc la Sebeș, în acest weekend. 

Este un eveniment care atrage foarte multe persoane din Sebeș și nu numai la Râpa Roșie.

Citește mai departe