Alba
Ministerul Sănătăţii a cumpărat 10.600 de flacoane de Tocilizumab pentru tratarea formelor grave de COVID-19
Ministerul Sănătăţii a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19, a declarat, marţi, la Antena 3, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.
„Legat de Tocilizumab, care se administrează numai în spitale şi cu privire la care am preluat o anumită abordare legată de aprovizionare, dar pe care categoric nu l-am întrerupt, pentru că procedurile începute trebuie continuate şi aici, mâine, o să fac şi publică lista, pentru că aud multe poveşti prin sistem, poveşti care nu sunt adevărate, trebuie prezentate. Mă refer la situaţia în care în unele spitale se spune că Ministerul Sănătăţii nu dă acest medicament.
Legat de Tocilizumab, în perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor, unei liste de spitale, spitale preponderent cele care au avut de-a face şi au tratat pacienţi COVID severi.
Tocilizumab fiind pentru o formă mai gravă sau etapă mai gravă a bolii”, a spus ministrul.
El a afirmat că spitalele mai au la dispoziţie alte 1.700 de flacoane de Tocilizumab.
„S-a dat pentru…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
1 noiembrie 1599: Mihai Viteazul intra în Alba Iulia, după victoria de la Șelimbăr. Moment istoric important în viața orașului
Ziua de 1 noiembrie poartă o semnificație istorică foarte importantă, intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. Intrarea sa triumfală în capitala Principatului Transilvaniei avea să anunțe un eveniment istoric major, unirea celor trei țări române sub conducerea unui singur conducător.
Evenimentul din toamna anului 1599 nu a reprezentat primul episod în care Mihai Viteazul s-a aflat la Alba Iulia.
Prima ședere la Alba Iulia a avut loc în anul 1592, atunci când Mihai a primit azil politic din partea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
O nouă disciplină opțională în licee: „Dezvoltarea jocurilor video”. Cum se vor desfășura orele și ce vor putea studia elevii
O nouă disciplină opțională în licee: „Dezvoltarea jocurilor video”. Elevii de liceu vor avea posibilitatea de a studia o disciplină opțională nouă începând cu anul școlar 2025-2026. Ministerul Educației a introdus materia „Dezvoltarea jocurilor video” în programa națională pentru învățământul liceal.
Această nouă disciplină va fi accesibilă tuturor elevilor de liceu, indiferent de profil, și se va desfășura pe parcursul unui an școlar, o oră pe săptămână. Cursurile vor avea loc…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Erori grave ale Judecătoriei Câmpeni, descoperite de magistrații Curții de Apel Alba Iulia într-un dosar de fals în acte
Răsturnare de situație în cazul unei poștărițe din Alba condamnată pentru fals în acte. După o primă decizie la Judecătoria Câmpeni, unde magistrații au condamnat-o la un an și două luni de închisoare cu amânare, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.
Aici magistrații instanței superioare au constatat erori grave de procedură din partea Judecătoriei Câmpeni. Mai pe scurt, aceștia nu au judecat-o pe femeie pentru fiecare infracțiune în parte, ci au dat o pedeapsă doar pentru o singură…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Un bărbat de 70 de ani, din Alba care a zgâriat o mașină în urmă cu șase luni, identificat de polițiști. S-a ales cu dosar penal
Un bărbat de 70 de ani din Alba care a zgâriat o mașină s-a ales cu un dosar penal pentru distrugere. Acesta a fost identificat de polițiștii din Galda de Jos, miercuri 30 octombrie.
Însă, fapta pentru care va fi cercetat a avut loc, în urmă cu șase luni, în noaptea de 4 spre 5 mai. Identificarea bărbatului a fost comunicată de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 31 octombrie.
Potrivit IPJ Alba la data de 30 octombrie 2024, polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Galda de Jos au…
Citește mai mult pe Alba24.ro