Connect with us

Alba

Ministrul Agriculturii anunță modificări la legea privind irigațiile. Energia folosită la irigații va putea fi decontată 50%

Publicat



Legea privind irigațiile va fi modificată astfel încât să poată fi făcute sisteme locale sau microsisteme la ferme. Și birocrația va fi redusă și astfel fermierii să nu mai piardă timpul după avizele necesare. Aceștia vor trebui să depună doar cererea de înființare, iar avizele necesare vor fi obținute de ANIF ( Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare)

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat miercuri că a iniţiat o modificare a legislaţiei privind irigaţiile, în care se vor introduce şi sisteme locale sau microsisteme de irigat la ferme, fapt ce ar permite reducerea costurilor cu energia şi apa şi pentru fermierii ce folosesc astfel de sisteme.

Birocrație mai puțină: avize obținute de ANIF în locul fermierilor

Chesnoiu a punctat că vor fi făcute modificări legislative şi referitor la obţinerea avizelor şi documentaţiilor pentru înfiinţarea sistemelor de irigaţii locale, astfel încât fermierii vor depune o cerere de înfiinţare a sistemului iar ANIF va obţine toate avizele şi autorizaţiile necesare.

„Am iniţiat cu domnul deputat Florin Barbu, preşedintele Comisiei pentru agricultură, o modificare a Legii 138 privind irigaţiile, astfel încât să introducem sistemele de irigaţii…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Născut de Paște: bucurie pentru o familie din Alba. Un băiețel a venit pe lume, de sărbători, la spitalul din Alba Iulia

Publicat

Născut de Paște, în Alba: Se spune că dacă te naşti în prima zi de Paşte, vei avea noroc în viaţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a venit pe lume, în dimineața zilei de Paște, un băiețel.

Familia din Alba au avut prilej de bucurie în plus față de cea a sărbătorii de Paște.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În dimineața de Paște, 5 mai, la ora 4.25, la maternitatea spitalului din Alba Iulia s-a născut un băiețel. A avut nota 10, scor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cutia neagră la mașini: EDR va fi obligatoriu pe autovehiculele înmatriculate începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

Cutia neagră la mașini: EDR, prescurtarea pentru event data recorder, denumit popular și cutia neagră, este un dispozitiv care va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în aviație, acest dispozitiv a ajuns după câteva zeci de ani să fie obligatoriu și pe mașini, scrie G4Media.

Cunoscute sub numele de ”cutii negre”, aparatele de înregistrare a zborurilor au fost impuse în domeniul aviației la sfârșitul anilor 1960.

În ciuda numelui lor, acestea nu sunt de fapt negre; aceste dispozitive…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA în Alba, în săptămâna 6-12 mai. Două zile calde, apoi mai frig, cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe localități

Publicat

Vremea în Alba, în săptămâna 6-12 mai. Temperaturile cresc în următoarele două zile, până la valori de 25-26 de grade Celsius. Apoi vremea se răcește și sunt anunțate ploi și furtuni.

Valorile maxime vor coborî la 19-20 de grade Celsius, în a doua parte a săptămânii viitoare. Va ploua în majoritatea zonelor din județ, inclusiv la munte.

La altitudini mai mari, temperaturile vor scădea de la 17-18 grade, la 11-12 grade Celsius.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevii din Alba, pe podium la etapa națională a Olimpiadei limbi romanice – spaniolă. Rezultate bune și la italiană. PREMIILE

Publicat

Elevii din Alba au obținut rezultate foarte bune la Olimpiada națională de limbi romanice – spaniolă și italiană. La limba spaniolă, s-au întors cu premiile I, II și mențiuni, iar la italiană au obținut mențiuni.

Etapa națională a olimpiadei s-a desfășurat în perioada 26-30 aprilie, la Iași. Județul Alba a fost reprezentat de 13 elevi. Șapte dintre ei au câștigat distincții la competiția națională.

Rezultatele elevilor din Alba la Olimpiada de limbi romanice 2024 – etapa națională

Limba spaniolă:

  • Premiul I: Bianca Maria Grosu, Colegiul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe