Connect with us

Eveniment

Ministrul Bode anunţă că aeroportul Sibiu este primul unde câinii vor depista COVID-19

Published

on



Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, a declarat că, pentru prima dată pe un aeroport din România, la Sibiu, persoanele cu COVID-19 care circulă pe Aeroportul Internaţional vor putea fi depistate până la 1 august, de câini poliţişti, special antrenaţi la şcoala MAI din oraş.

“Este un lucru foarte, foarte bun ce au făcut colegii noştri de la Centrul Chinologic de aici, de la Sibiu. Ei şi-au finalizat activităţile asumate. Au avut câteva acţiuni deja de pregătire, în Aeroportul Internaţional din Sibiu. (…) Urmează să adoptăm o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), care să stipuleze faptul că în Aeroportul Internaţional din Sibiu se va desfăşura această activitate pilot, pentru un interval de timp. Eu o să merg cu propunerea, să adoptăm această hotărâre CNSU săptămâna viitoare, pentru o perioadă de 60 de zile, un proiect pilot, iar în momentul în care acest proiect va demara, eu zic că în maxim două săptămâni, (…) veţi putea vedea la lucru aceste cinci exemplare, din păcate, din cele şase pregătite”, a declarat ministrul Lucian Bode joi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, dacă un pasager va fi depistat de un câine poliţist ca fiind suspect să fie infectat, atunci acea persoană este invitată să facă un test rapid. Doar dacă testul rapid va fi pozitiv, atunci respectivul călător se va supune regulilor dintr-un aeroport internaţional.

“Pe culoarul unde vor debarca pasagerii, vor fi prezenţi cu însoţitori evident, aceşti câini pregătiţi pentru a depista personale infectate cu COVID, cu SARS-CoV-2 şi acolo unde sunt semnalate, ni se semnalează de către câinele pregătit pentru acest lucru, o potenţială infectare cu COVID a pasagerului respectiv, el este invitat la reprezentantul DSP, i se transmite că există această suspiciune şi că trebuie să îşi realizeze un test. Vom fi pregătiţi să realizăm un test rapid în aeroport şi evident, dacă se confirmă, se merge pe procedura clasică, dacă nu se confirmă, îşi continuă călătoria” a arătat Lucian Bode.

Ministrul Lucian Bode atrage atenţia că un pasager depistat de un câine poliţist, ca fiind suspect de COVID-19, nu poate refuza testarea rapidă din aeroport, potrivit reglementărilor în vigoare.

Dacă misiunea câinilor poliţişti de la Sibiu va fi un succes, atunci MAI intenţionează ca şi în alte aeroporturi din România să fie prezente echipe canine de depistare a coronavirusului SARS-CoV-2.

Şi în alte ţări din lume, câinii sunt special antrenaţi să detecteze persoanele cu COVID-19. AGERPRES

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

6 octombrie: Sfântul Apostol Toma. De unde vine numele ”Toma Necrediciosul”. Tradiții și superstiții pentru această zi

Published

on

6 octombrie: Sfântul Apostol Toma este cunoscut în creștinism ca unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos și este deseori menționat sub numele de „Toma Necredinciosul” din cauza celebrului episod în care s-a îndoit de Învierea lui Hristos.

După Învierea lui Hristos, Toma nu a crezut mărturia celorlalți apostoli că Iisus a înviat. El a spus că nu va crede până nu va pune mâna pe rănile Lui.

Opt zile mai târziu, Iisus i-a apărut și i-a cerut să atingă rănile sale, moment în care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

George Simion: Agricultura trebuie să fie o componentă importantă a industriei românești

Published

on

Președintele AUR, George Simion, a prezentat sâmbătă, 5 octombrie, în județul Vaslui, planul de măsuri pentru domeniul agricol. Evenimentul a avut loc la ferma pomicolă și vegetală „Agro Oliver Trans” din comuna…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Mesaje de Sfântul Toma. Urări și felicitări pentru cei care poartă acest nume tradițional, puternic și cu semnificație biblică

Published

on

Mesaje de Sfântul Toma, urări și felicitări pentru toți cei care poartă numele unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. 

Numele de Toma este popular printre români. Deși nu se regăsește la fel de frecvent precum alte nume de sfinți (cum ar fi Ioan, Gheorghe sau Maria), Toma este apreciat de familiile care doresc un nume tradițional, puternic și cu semnificație biblică.

Sfântul Apostol Toma este sărbătorit pe data de 6 octombrie.

Este unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos și este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Nuntă de 3 milioane de euro la Paris, între moștenitorii Catena, Alex Vlad, și Opticris, clujeanca Monica Cristescu

Published

on

Moștenitorul imperiului farmaceutic Catena, Alexandru Vlad, și Monica Cristescu, mezina familiei care deține rețeaua Opticris din Cluj, și-au unit destinele într-o ceremonie fastuoasă organizată în inima Parisului.


Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement