Connect with us

Alba

Ministrul Educației: profesorii care au comis erori la Evaluare Națională și Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen

Publicat



Profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.

„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur – mă ţin de cuvânt – că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (…) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi”, a spus ministrul după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi.

Vezi și PROGRAMA BAC 2022. Ce materii vor intra la examen. Calendar Bacalaureat 2022, publicat de Ministerul Educației

În cadrul întâlnirii de luni au fost clarificate mai multe aspecte, precum standardizarea evaluării, eliminarea inechităţilor, susţinerea performanţei.

„Suntem pe aceeaşi lungime de undă cu solicitările şi aşteptările părinţilor. Au fost clarificate mai multe lucruri pe mai mult paliere. Este foarte important să avem rezolvate probleme precum standardizarea evaluării în România, eliminarea inechităţilor de orice fel în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: La Alba Iulia a început Târgul de cArte Alba Transilvana 2024. Lansări de carte, concerte, recitaluri și expoziții. PROGRAM

Publicat

La Alba Iulia a început Târgul de cArte Alba Transilvana 2024. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, în aer liber.

Devenit tradiție, Târgul de cArte Alba Transilvana reunește și în acest an…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce este shrinkflația și ce măsuri vrea să ia Guvernul Ciolacu, după modelul francez. Primești mai puțin, plătești la fel

Publicat

Ce este shrinkflația, noul termen intrat în vocabularul oficialilor guvernamentali de la București. 

În mediul economic, shrinkflația este un termen utilizat pentru a descrie o situație în care produsele sau bunurile de consum devin mai mici în dimensiune sau greutate, dar prețul lor rămâne același sau crește.

Acest fenomen este un rezultat al inflației sau creșterii costurilor de producție.

Pentru a compensa, producătorii aleg să reducă dimensiunea sau conținutul produselor pentru a menține prețurile competitive sau pentru a menține marjele de profit.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce probleme au descoperit inspectorii DSVSA Alba în ultima perioadă: Amenzi de peste 160.000 de lei și o brutărie închisă

Publicat

Inspectorii DSVSA Alba au comunicat ce acțiuni de verificare au făcut în perioada 27 martie – 7 mai. 

Acțiunile au fost comunicate de aceștia într-un comunicat de presă emis presei în data de 10 mai 2024.

În perioada menționată, au fost efectuate 351 de acțiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 160.800 de lei, dar și 13 avertismente, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Au fost efectuate verificări la toate categoriile de unități alimentare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Junior Bike Race 2024, la Ciugud: 200 de copii vor lua startul la competiția de ciclism dedicată juniorilor

Publicat

Competiția de biciclete dedicate copiilor din Alba se va desfășura și în 2024, la Ciugud. Este vorba despre Ciugud Bike Race, o competiție la care participa copiii din județ.  

Evenimentul sportiv va avea lor în data de 25 mai. Deja toate locurile în înscrierea on-line s-au epuizat. 

200 de copii vor lua startul la competiția dedicată în totalitate juniorilor.

Cei mici vor avea la dispoziție 2 trasee, în funcție de vârstă. Așadar, cei sub 9 ani vor fi înscriși în „Traseul Iepurașilor” și vor avea de pedalat 550 de metri, cu o diferență de nivel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe