Connect with us

Eveniment

Ministrul Justiţiei spune că nu ştia de problemele de la ICCJ: Ideea riscului unui incendiu este un pic precipitată

Publicat


Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat joi că nu ştia de problemele invocate de şefa Instanţei supreme, Corina Corbu, în legătură cu situaţia sediului instituţiei, însă consideră că ideea producerii unui incendiu din cauza lipsei fondurilor „sună spectaculos”, dar este „un pic precipitată”.

În timpul dezbaterilor pe buget din comisiile de specialitate ale Parlamentului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu sumele alocate instituţiei pe care o conduce, susţinând că nu are bani nici măcar pentru efectuarea unei expertize electrice la sediul Instanţei supreme, în condiţiile în care instalaţiile sunt suprasolicitate.

„Nu se găseşte finanţare pentru a efectua o simplă expertiză electrică, pentru a vedea dacă nu există pericol de a lua foc la Înalta Curte, pentru că instalaţiile sunt suprasolicitate în fiecare moment”, le-a spus Corina Corbu parlamentarilor.

Ea s-a mai plâns de faptul că Instanţa supremă funcţionează într-un sediu impropriu, dând ca exemplu faptul că grefierii sunt nevoiţi să care dosare de la subsol cu braţele, pentru că nu există un lift.

La finalul dezbaterilor, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că nu ştia de problemele invocate de judecătoarea Corina Corbu şi a subliniat că nu el este cel care trebuie să se ocupe de bugetul Instanţei supreme.

„Chestiunile acestea trebuiau aduse în discuţie dinainte. Eu am aflat astăzi, în această şedinţă din comisie, aşa cum aţi aflat şi dumneavoastră. Doamna preşedintă a Înaltei Curţi a spus că nu vor fi blocaje şi lucrul acesta sunt convins că se va întâmpla. Detalii legate de prize, lift sau de chestiuni foarte punctuale nu mi-au fost aduse la cunoştinţă, deşi am avut o discuţie cu doamna preşedinte la nivel de principiu”, le-am spus Stelian Ion jurnaliştilor.

Întrebat de ce la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se înregistrează cea mai mare scădere a bugetului din ultimii ani, Stelian Ion a precizat: „Nu sunt ministrul de Finanţe. Îmi pare rău, nu vă pot da un răspuns, care nu este la Ministerul Justiţiei (…) Chestiunea asta cu riscul de incendiu trebuie verificată foarte atent. Sună spectaculos şi, într-adevăr, foarte grav. Trebuie să vedem despre ce este vorba, însă ideea riscului unui incendiu adusă pentru prima oară pe masa comisiei, în momentul în care se discutau amendamente, este un pic precipitată. Binenţeles că voi vorbi şi voi relua discuţiile cu premierul şi cu Ministerul Finanţelor pe această temă”.

Potrivit proiectului de buget transmis în Parlament de Ministerul Finanţelor, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va avea un buget pe anul 2021 de 144 milioane lei, în scădere cu 19,57% faţă de execuţia preliminată din anul 2020.

sursa: agerpres.ro

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO: Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu va funcționa din 7 mai. Lucrările au fost finalizate

Publicat

LIVE VIDEO: Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu va funcționa din 7 mai. Lucrările au fost finalizate

Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia va fi mutat din locația actuală în clădirea reabilitată și extinsă din incinta spitalului.

În prezent, ambulatoriul de specialitate funcționează pe strada Mușețelului, nr. 2, la o distanță semnificativă de Spitalul Județean Alba.

Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Sabău (după înfrângerea în fața Oțelului): La cum suntem PLĂTIȚI, ei sunt datori față de club

Publicat

După înfrângerea din Cupă în fața Oțelului Galați, Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, s-a declarat dezamăgit de prestația echipei sale.

După ce a ratat prezența în play-off în ultima…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri

Publicat

Casele de marcat, obligatorii și la automatele comerciale. ANAF anunță amenzi de la 1 octombrie, după alegeri, când intră în vigoare măsura.

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Programul este disponibil

Publicat

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Spectacolele vor avea loc în perioada 21-30 iunie. 

Biletele au preţurile neschimbate şi în acest an, a anunţat preşedintele festivalului şi directorul Naţionalului sibian, actorul Constantin Chiriac, într-o conferinţă de presă.

„Aş vrea să menţionez de la început un cadou pe care îl facem de un număr de ani şi pe care am ţinut şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe