Connect with us

Eveniment

Ministrul Mediului, după cazul ursului Arthur – „Străinii nu mai pot veni să vâneze pentru trofeu”

Publicat


Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat joi seara, la Digi24, că a schimbat regulile privind împușcarea urșilor care reprezintă un pericol pentru comunități, după uciderea ursului Arthur. Asociațiile care solicită derogări nu vor mai putea avea „invitați” care să vâneze un trofeu.

„Am oprit orice variantă de aducere a unor persoane străine care să pună în aplicare” derogarea pentru eliminarea unor animale considerate periculoase, a anunțat Tanczos Barna. În plus, valabilitatea acestei derogări va fi de numai 15 zile.

Până acum exista un termen de 60 de zile de la eliberarea documentelor privind avizarea „recoltării” animalului, iar legislaţia nu prevedea clar cine poate împuşca animalul, a explicat Tanczos Barna. Începând de joi,…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ce alcoolemie avea șoferul care a intrat pe sens interzis lângă Primăria Cluj-Napoca

Publicat

Șoferul unui BMW care a intrat, marți seară, pe sens interzis și pe banda dedicată transportului public lângă Primăria Cluj-Napoca avea o alcoolemie de 0,71 mg/ l de alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Tânăr din Sibiu, dat în urmărire națională, prins de polițiștii din Aiud. Pentru ce a fost condamnat la închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un tânăr din Sibiu, dat în urmărire la nivel național, cu mandat de executare a închisorii, a fost identificat de polițiștii din Aiud. Acesta a fost transportat la penitenciar.

Potrivit IPJ Alba, luni, 25 martie, în jurul orei 21.00, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au depistat și reținut un bărbat de 26 de ani, din municipiul Sibiu.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Dobânzile practicate de IFN-uri vor fi plafonate, după ani întregi în care românii au fost lăsați pradă ”cămătarilor” legali

Publicat

Dobânzile practicate de IFN-uri vor fi plafonate, după ani întregi în care românii au fost lăsați pradă ”cămătarilor” legali.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind protecţia consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituţiile financiare nebancare şi la limitarea creanţelor pe care le solicită recuperatorii.

Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Marcel Ciolacu promite că toate propunerile de medicamente compensate, susținute de MS, vor fi aprobate în Guvern

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu  promite că toate propunerile privind finanţarea listei de medicamente compensate sunt aprobate în Guvern. 

El a afirmat că în discuţiile purtate cu producătorii de medicamente inovative s-a avut în vedere şi perspectiva producerii în România a unor astfel de medicamente.

El a fost întrebat despre faptul că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-a ajuns la un consens pentru finanţare în privinţa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe