Connect with us

Alba

Ministrul Muncii: Regândirea legii salarizării va compensa eventuala reducere a unor sporuri, iar angajații nu vor pierde

Publicat



Regândirea legii salarizării și a sistemului de sporuri, urmărește să aducă echitate și performanță în sistem, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Reașezarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare va compensa eventuala eliminare a unor sporuri, așa încât, în final, „angajatul să nu piardă”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

„Obiectivele sunt: eliminarea discrepanţelor salariale din sistemul bugetar; restabilirea ierarhiilor funcţiilor în cadrul domeniilor de activitate şi între domenii de activitate; reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare va compensa eventuala eliminare a unor sporuri, aşa încât în final angajatul să nu piardă şi, în plus, să avem o lege corectă; instituirea unui sistem de stimulare a performanţei”, a scris ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte personalul TESA din sănătate, ministrul a arătat că acesta este inclus în prezent în familia ocupaţională administraţie.

„Acest lucru înseamnă că li se aplică reguli diferite în ceea ce priveşte salarizarea – atât ca salariu de bază, cât şi în privinţa sporurilor: 85% în familia ocupaţională sănătate versus…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vineri, 10 mai: Ziua Europei și Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorite în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

Ziua Victoriei în Europa, Ziua Europei și Ziua Independenței Naționale a României vor fi marcate vineri, 10 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia.

Programul activităților va cuprinde, printre altele, alocuțiuni cu privire la semnificația zilelor și un program artistic realizat de către Corul de copii „Theotokos” și Orchestra de cameră „Augustin Bena”.

Programul activităţilor organizate cu prilejul Zilei Victoriei în Europa, Zilei Europei și Zilei Independenței Naționale a României:

Vineri, 10 mai, ora 12:00

  • 11.40 – 11.55  Primirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cum va arăta parcarea supraetajată ce va fi construită în Blaj. Va avea șase niveluri și 200 locuri de parcare

Publicat

În Blaj va fi construită o parcare supraetajată pe șase niveluri, în zona Gării, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Locația va oferi, în total 200 de locuri de parcare.

”Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „Park & Ride” – pe fonduri europene.

Ezte vorba despre linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în Municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane și Zone Funcționale Urbane), din cadrul Programului Regiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Atenționare Cod galben de inundații în Alba și alte județe din țară până joi dimineața. Zonele vizate

Publicat

Hidrologii au emis atenționare Cod Galben de inundații, valabilă de miercuri până joi dimineața, în Alba și alte județe din țară.

Atenționarea este emisă având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore. Județul Alba și alte zone din țară sunt sub atenționare Cod Galben de furtuni.

Cod Galben de furtuni – miercuri, până la ora 23.00

Miercuri, 8 mai, până la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sprijin financiar în valoare de 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale. Precizările APIA

Publicat

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna februarie 2024, a anunţat instituţia miercuri, 8 mai.

Potrivit sursei citate, plata se efectuează prin intermediul Centrelor Judeţene.

„Suma autorizată la plată este în valoare de 2.660.210,43 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe