Connect with us

Alba

Ministrul Sănătății: Relaxări pentru vaccinați, restricții pentru nevaccinați, dacă cifrele pandemiei cresc

Publicat


Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este de opinie că relaxările pot continua pentru persoanele vaccinate, însă pentru cei neimunizați trebuie să existe restricţii, dacă cifrele vor creşte semnificativ. Ea a mai spus că medicii de familie vor fi stimulați să meargă să vaccineze la domiciliul pacienților, iar spitalele vor oferi vaccinare în ambulatoriu.

„Cred că, având în vedere evoluţia pandemiei, relaxările pentru vaccinaţi pot să continue şi mi se pare normal ca vaccinaţii să stea în continuare în birouri fără mască, dacă toţi cei din biroul respectiv sunt vaccinaţi, dar, pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, dacă cifrele cresc semnificativ, să existe restricţii. Ce am făcut a fost să prezentăm, de fapt, în coaliţie măsuri care au funcţionat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru, nu s-a luat încă o decizie, urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri şi să vedem care vor fi considerate oportune”, a declarat ministrul Sănătății vineri seară la B1 Tv, potrivit Agerpres.

Ea spune că medicii de familie trebuie să se implice mai mult în campania de vaccinare, prin facilitarea vaccinării la domiciliul pacientului, activitate care ar…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat Mircea Hava: N-aș vrea ca PNRR să fie încă o nereușită românească, accelerată de lipsa de implicare a celor responsabili

Publicat

mircea hava parlamentul european ppe

„Leneșul mai mult aleargă și scumpul mai mult păgubește”- înțelepciunea populară a rezumat, cu câteva sute de ani înainte, ceea ce avea să se-ntâmple în PNRR.

Știam că vin bani de la UE, știam, în mare, cel puțin, ce avem de făcut ca să-i luăm, dar ne-am dat, artistic, un mare snooze național și ne-am întors și pe partea cealaltă… 85% din banii din PNRR sunt neabsorbiți.

Restul de 15% nici nu mai contează, aproape că s-ar fi absorbit singuri.

Indiferent de cât de mare e optimismul din declarațiile domnului Câciu, cifrele sunt cea mai bună oglindă a realității.

sigla ppe

Iar ele ne spun nu doar că suntem pe un drum greșit, cât că ne aflăm pe un drum înfundat. Am o frustrare pe tema asta? Da! O amărăciune? Cu atât mai mult…

Din 9,5 miliarde de euro, bani ce au intrat în pușculița României, am reușit să valorizăm 1,6 miliarde. Sunt vreo doi ani de când avertizez și repet faptul că, în privința PNRR, am ajuns la un fel de repetență profesională, la un culcat pe o ureche, dacă-mi permiteți comparația.

Sunt apeluri care au ghiduri din 2022 și abia au fost lansate, de curând. O altă filă din povestea drobului de sare pare să fie și amânarea semnării contractelor pentru proiecte câștigătoare, din luna iunie a anului trecut!

De exemplu, digitalizarea.

Îngrijorarea și reacția trebuie să fie asumate de Guvern în mod imediat. Și găsite soluții pentru cheltuirea acestor sume uriașe care pot schimba fața României.

Am mai spus-o și, totuși, pare că suntem departe de a înțelege că  „instituția răspunderii” în interiorul ministerelor nu poate să lipsească.

Azi, răspundera se găsește doar în dreptul beneficiarilor, care trebuie să se încadreze în termene, indiferent de cât de greu se mișcă lucrurile.

Socot că, la fel de importantă e introducerea urgentă a cererilor de prefinanțare, în PNRR, pentru ca banii să se mute rapid în buzunarul celor care trebuie să-i cheltuiască, cu răspunderea aferentă.

Ce ar mai putea ajuta? Specialiștii! Depistați și angajați, ca parte din soluție. Pe toate palierele sunt puțini și, probabil, unii nu mai pot masca lentoarea conțopiștilor care plimbă un dosar de la un etaj la altul.

N-aș vrea ca PNRR-ul să fie încă o nereușită românească, accelerată de lipsa de implicare a celor care au în fișa postului un lucru ce trebuie rezolvat, nu tărăgănat.

Dacă nu ne trezim la timp, o să fim în situația în care eternul “al doisprezecelea ceas” va ajunge să fie ora 1. Altfel, stăm pe un sac plini cu bani pe care îi putem doar privi, nu și folosi.

Mircea Hava, europarlamentar PNL Membru PPE

Citește mai departe

Alba

Vremea în Transilvania și în țară până în 24 martie 2024: Vreme schimbătoare, cu multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

vremea meteo ploaie

Vremea în Transilvania și în țară până în 24 martie 2024. Vreme schimbătoare, cu multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni. Meteorologii au publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni.

Asfel, potrivit ANM, în intervalul 11 – 24 martie 2024, se anunță o vreme destul de plăcută, chiar dacă temperaturile mai scad ușor, cel puțin în prima parte a intervalului. Sunt anunțate și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Bărbat găsit decedat într-un apartament din Alba Iulia. Polițiștii fac cercetări la fața locului după un apel la 112

Publicat

Un bărbat a fost găsit decedat, într-un apartament dintr-un bloc din Alba Iulia, luni, 11 martie 2024. Potrivit reprezentanților IPJ Alba este vorba despre un bărbat de 49 de ani. 

Acesta a fost găsit decedat într-un apartament situat în ”blocurile M” din oraș.

Polițiștii au fost puși în alertă după un apel la 112. La fața locului a sosit un echipaj de poliție și o autospecială a Serviciului de Medicină Legală Alba.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Reintroducerea tezelor și a semestrelor școlare. Ce spune ministrul Educației, Ligia Deca. Declarații la Alba Iulia

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca a declarat că structura anului școlar nu va fi modificată. De asemenea nici tezele nu vor fi reintroduse în programa școlară. 

Precizările au fost făcute de Ministrul Educației, Ligia Deca, la Alba Iulia, luni, 11 martie 2024. 

Acesta a fost întrebată de reporterii alba24.ro dacă are în vedere reintroducerea semestrelor și a tezelor, în contextul rezultatelor negative, la simularea de la Evaluarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe