Connect with us

Alba

Ministrul Sănătăţii: Suntem expuşi unui viitor val cinci al pandemiei, in mod clar. În spitale avem o presiune uriaşă

Published

on



România este supusă riscului de a se confrunta cu un al cincilea val al pandemiei, anunță Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, având în vedere rata scăzută de vaccinare anti-COVID în rândul populaţiei de peste 12 ani.

Ministrul susţine că, deşi numărul de îmbolnăviri zilnice începe să scadă, numărul deceselor va continua să rămână ridicat, iar presiunea pe spitale este în continuare una „uriaşă”.

„Numărul de infectări pe zi scade, asta se vede din cifre, asta nu înseamnă că scade presiunea pe spitale. În spitale în continuare, din păcate, avem o presiune uriaşă”, a declarat Cseke Attila, miercuri seară, la Digi 24.

„Încă o perioadă de timp, probabil”, numărul deceselor se va menţine unul ridicat.

„Încă nu am ajuns la situaţia în care în spital, pe partea de ATI să avem un număr de locuri suficiente să putem în interiorul ţării să mai transferăm pacienţi dintr-un judeţ în altul.

Acest val pandemic patru în niciun caz nu a trecut şi mesajul în niciun caz nu e acela că putem să ne relaxăm cu toţii şi că nu avem nimic de făcut”, a adăugat Cseke.

Ministrul a precizat că rata de vaccinare în rândul populaţiei de peste 12 ani este de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

O femeie din Alba care a sunat la 112 pentru a-și reclama vecinii care ascultau muzică tare, amendată pe nedrept de poliție

Published

on

O femeie din Alba care a sunat la 112 pentru a-și reclama vecinii care ascultau muzică tare a fost amendată de poliție. Oamenii legii au considerat că a abuzat folosirea numărului de urgență 112 și au amendat-o cu 500 de lei.

Nemulțumită de ceea ce a pățit, femeia a mers în instanță, la Judecătoria Blaj. În data de 19 septembrie judecătorii au dat o decizie. 

Femeia a fost ajutată în instanță de un alt vecin care a fost martor în dosar. Situația a fost una relativ simplă și s-a petrecut în data…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Jandarmii din Câmpeni alături de mai mulți elevi de liceu au strâns 50 de saci de gunoaie dintr-o pădure din Munții Apuseni

Published

on

Jandarmii din Câmpeni au luat parte la o acțiune de ecologizare într-o localitate din Munții Apuseni. Alături de ei au luat parte elevi de la Colegiul Național Avram Iancu și angajați ai Primăriei Câmpeni. 

De asemenea la acțiune a mai participat și prefectul județului Nicolae Albu.

Zona în care voluntarii au acționat este situată în localitatea Borlești. În urma acțiunii aceștia au strâns 50 de saci de gunoaie aruncate în natură.

În poze se poate vedea că aceștia au adunat PET-uri de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Modificări în programul de transport cu autobuze la Alba Iulia. Trasee noi spre unele cartiere, schimbări în orarul de circulație

Published

on

Modificări în programul de transport cu autobuze STP la Alba Iulia. Primăria solicită Consiliului Local să aprobe un nou traseu spre cartierul Orizont. De asemenea, sunt și schimbări în circulația autobuzelor în alte zone din oraș.

Solicitările privind modificarea programului de transport public vin din partea cetățenilor din cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Orizont și a reprezentanților Carolina Mall, potrivit primăriei.

Consilierii locali vor avea de aprobat actualizarea programului de transport, pe linia 103,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Pompierii din Alba și-au început misunea în localitățile distruse de inundații din Galați. Dezastrul lăsat în urmă de ape

Published

on

Cei 32 de pompieri militari din Alba care au plecat la Galați pentru a lua parte la o misiune națională și-au început activitatea. Aceștia sunt la datorie alături de 1000 de pompieri militari din țară. 

Misiunea lor este de a ajuta pe cât se poate comunitățile grav afectate de inundații. Într-o serie de poze postate pe pagina ISU Alba se poate observa dezastrul lăsat în urmă de furia apelor. 

În total, în urma unui raport preliminar în jur de 7000 de gospodării au fost distruse de ape în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement