Connect with us

Eveniment

Ministrul Transporturilor speră că până în 2026 vor fi realizaţi toţi kilometri de autostradă asumaţi prin PNRR

Publicat


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, consideră că toţi cei 438 de kilometri de autostradă asumaţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi realizaţi până în anul 2026.

„A7 (Autostrada Moldovei n.r.) sunt convins că va fi cap-coadă pentru că se intră rapid în faza de execuţie. Data de 9 iunie este data limită de depunere de oferte pe cei 14 kilometri (tunelul pentru urşi de la graniţa dintre judeţele Timiş şi Hunedoara n.r.) (…) şi vedem ce se întâmplă cu ofertele depuse.

Autostrada Transilvania merge, pe capetele din A8 (Tg. Mureş – zona de Iaşi n.r.) sunt moderat-optimist, pentru că acolo vorbim de un studiu de fezabilitate pe întreg tronsonul care are studiu şi de impact de mediu ceea ce înseamnă inclusiv traversarea Carpaţilor prin anumite zone de rezervaţie naturală şi de aia am această rezervă. Dar Transilvania da, unde se şi lucrează, A7 da şi sunt rezervat până în 9 iunie când voi vedea ofertele şi ce sa va depune pe cei 14 km. Deci, sper că toţi”, a declarat, sâmbătă, Sorin Grindeanu, la Digi 24, întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi realizaţi, în anul 2026, din ceea ce şi-a asumat România prin PNRR.

Ministrul Transporturilor speră că până în 2026 vor fi realizaţi toţi kilometri de autostradă asumaţi prin PNRR: Zona rutieră, fără contract PNRR semnat

Grindeanu a menţionat că în prezent pe zona rutieră nu există niciun contract semnat pe PNRR.

„Nu există contract semnat în acest moment pe PNRR, din ceea ce s-a discutat şi s-a pus ca şi contract în PNRR, astăzi, în afară de Transilvania, astăzi când vorbim, niciunul, pe rutier. (…) Pe A7 , cea mai mare bucată din zona rutieră din PNRR, ţinta este ca până la sfârşitul acestui an să fie semnate contractele, iar anul viitor este bornă în PNRR să ai semnate 50% din contracte”, a mai spus şeful de la Transporturi. Agerpres

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cod galben de vreme rea în Alba și alte județe. Vânturi puternice și ploi

Publicat

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil joi și în județul Alba. Sunt anunțate ploi și intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. 

Viteza vântului ajunge în sudul județului Alba la 55 – 65 de kilometri la oră, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vdepășesc 90 de kilometri la oră.

O altă avertizare este valabilă până vineri. Se vor semnala…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe