Connect with us

Brasov

MIPE a semnat contracte de finanţare de 124 de milioane de lei pentru sprijinirea sectorului sanitar

Publicat


Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a semnat 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei, potrivit unui comunicat remis luni de MIPE.

Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare, de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură, dispozitive şi echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, se menţionează în comunicat.

Totodată, un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fonduri pentru spitalul din Târgu Cărbuneşti (Gorj), prin care unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie şi dezinfectanţi.

Un alt contract de finanţare, în valoare de 15,14 milioane de lei, va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical la criza coronavirusului.

Alte 2 contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj. Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Un al proiect finanţat în cadrul POIM va asigura finanţarea cu 10,98 milioane lei pentru consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov, de a gestiona actuala criză sanitară.

De asemenea, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei, finanţare care va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.

Un alt proiect POIM, în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de UAT Oraşul Siret din judeţul Suceava, va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.

Pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud, MIPE va asigura, tot prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, o finanţare de 829.900 lei.

Proiectele finanţate asigură fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanţate achiziţii de echipamente medicale şi de protecţie, precum şi dezinfectanţi care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Pe de altă parte, alte două contracte semnate de MIPE asigură finanţări pentru centrele sociale.

Astfel, centrele sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Timiş au la dispoziţie 4,23 milioane lei, asigurate printr-un alt proiect finanţat în cadrul POIM, pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecţie şi prevenţie pentru a preveni limitarea răspândirii virusului SRAS-CoV-2.

De asemenea, UAT Municipiul Braşov este beneficiarul unui proiect în valoare de 692.835 lei, care va asigura echipamentele şi materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidenţiale din oraş, se precizează în comunicatul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. AGERPRES/(AS – autor: George Coman; editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)
sursa Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

Trenuri directe spre litoral, în minivacanța de Paște

Publicat

CFR Călători a anunțat luni că va introduce legături cu trenuri directe din țară spre litoral în minivacanța de Paște. De asemenea, compania suplimentează cu vagoane trenurile către cele mai solicitate destinații.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 4 mai, CFR Călători va asigura, în plus faţă de trenurile existente în programele de circulaţie, legături cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi / Suceava, Timişoara Nord, Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj Napoca, Brașov spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

De asemenea, CFR Călători va suplimenta trenurile către cele mai solicitate destinații cu vagoane clasă, de dormit și cușetă.

Inclusiv trenul de Iași/Suceava cu destinația Mangalia și retur va avea în compunere vagoane cușetă.

CFR Călători roagă pasagerii să își planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziție și să îşi procure din timp biletele, care pot fi cumpărate cu anticipaíe online, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări și distribuitorii autorizați (agenții de turism).

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul…

Publicat

Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul anului 2021 cu echipamente şi aparatură moderne şi de înaltă calitate, achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”.

Până în momentul de faţă au fost finalizate procedurile de achiziţie şi s-au semnat contractele de furnizare pentru opt loturi, însumând 52 echipamente medicale de specialitate și 22 seturi de mobilier. Singurul aparat care mai rămâne de achiziţionat prin intermediul proiectului este computerul tomograf.

Valoarea totală… Meer


Kan een afbeelding zijn van lucht en boom

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe

Brasov

În trei comune din județul Brașov vor fi realizate centre mobile de vaccinare

Publicat

Arhivă Foto

Primele trei locaţii din judeţul Braşov unde vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată de echipele mobile sunt în comunele Caţa, Buneşti şi Jibert, unde spaţiile necesare desfăşurării aceste activităţii au fost identificate şi puse la dispoziţie de către primăriile din aceste localităţi.

„Având în vedere Instrucţiunea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, referitoare la operaţionalizarea centrelor mobile de vaccinare, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a identificat primele trei locaţii din judeţ în vederea vaccinării de către echipe/centre mobile: Dispensarul uman din comuna Caţa, Căminul Cultural din comuna Buneşti şi Dispensarul uman din comuna Jibert”, a precizat Instituţia Prefectului Braşov, într-o informare transmisă luni.

În aceste locaţii nu este necesară dislocarea unităţii mobile, vaccinarea realizându-se în spaţii identificate de către primării, a menţionat sursa citată.

Totodată, aceasta a precizat că persoanele care doresc să se vaccineze vor fi trecute pe liste de către reprezentanţii administraţiei publice locale din aceste localităţi.

AGERPRES

 

Citește mai departe

Actualitate

Consiliul Județean Brașov pe Facebook: În preajma Sărbătorilor Pascale, elevele Secţiei din Dumbrăviţa a Şcolii Popular…

Publicat

În preajma Sărbătorilor Pascale, elevele Secţiei din Dumbrăviţa a Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov deprind tehnica străveche a încondeierii ouălor.

Elevele Școlii populare de Artă secția Dumbrăvița au dat acul și croșeta pe condei și au ” pictat ” cu ceară , s-au relaxat putin și s-au jucat cu un fir mai nărăvaș și mai neascultător.

Kan een afbeelding zijn van binnenKan een afbeelding zijn van binnenGeen fotobeschrijving beschikbaar.Kan een afbeelding zijn van binnenGeen fotobeschrijving beschikbaar.

Facebook / Consiliul Județean Brașov

Citește mai departe