Connect with us

Alba

Mircea Hava: EPP propune o strategie cu ținte clare, asumată de Comisia Europeană, pentru susținerea firmelor mici și mijlocii

Publicat



„Pacientul” IMM are nevoie, urgentă, de corecții ale tratamentului care pot să ne țină, pe fiecare dintre noi, într-o Uniune puternică din punct de vedere economic. Iar primul pas este acela de a ne asigura că economia își va regăsi vitalitatea printr-un sprijin total acordat întreprinderilor mici și mijlocii.

Pentru că acestea generează venituri covârșitoare pentru bugetul UE, peste 50% din Produsul Intern Brut, și oferă un loc de muncă pentru mai bine de 100 de milioane de oameni.

Așa că, orice vulnerabilizare a întreprinderilor mici și mijlocii ar semăna cu un avion prăbușit, din a cărui cutie neagră se va auzi doar ecoul unor firme care nu au primit, la timp, salvarea pe care o așteptau.

Economia Europei, și așa vlăguită de criza sanitară, nu poate fi repusă pe roți decât în jurul și prin intermediul companiilor mici și mijlocii.

IMM-urile au, așadar, nevoie de soluții rapide, plecând de la digitalizare, acces simplificat la finanțări și ajungând la eliminarea birocrației pe care trebuie să o înfrunte.

Politicul, la nivelul Europei, are datoria de a găsi toate și cele mai bune soluții pentru a sprijini acest sector, al micului producător și al companiilor zonale și regionale, fără de care întreaga structură a economiei de piață funcționale s-ar prăbuși într-o clipită.

Ca membru…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Doliu în familia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa: mama edilului a decedat

Publicat

Este doliu în familia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Mama acestuia, Maria Pleșa, a decedat, vineri, 26 aprilie 2024. Vestea tristă a fost confirmată pentru alba24.ro de reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Din câte se pare starea de sănătate a acesteia s-a înrăutățit considerabil în ultimele zile.

Mama primarului a fost contabilă la Consiliul Popular Alba Iulia, devenit ulterior, după Revoluție, Administrația Financiară Alba Iulia.

Tatăl primarului Gabriel Pleșa s-a stins din viață în urmă cu mai mulți ani, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

PROGRAM magazine în minivacanța de 1 Mai și Paște 2024, în Alba: Lidl, Carrefour, Profi, Selgros, Penny, Kaufland, mall-uri

Publicat

PROGRAM magazine în minivacanța de 1 Mai și Paște 2024, în Alba. Majoritatea magazinelor au program de funcționare special în perioada sărbătorilor de primăvară. Unele funcționează cu orar scurt în weekendul de Paște.

În această perioadă, magazinele se aglomerează, având în vedere perioada de sărbători, în care românii pregătesc mai ales preparate tradiționale. De asemenea, ofertele magazinelor includ variante de cadouri de Paște, pentru toate vârstele.

Minivacanța este în perioada 1-6 mai. Ziua de 1 Mai este liberă, potrivit Codului Muncii, iar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pastorala de Paște a Cardinalului Lucian, Arhiepiscopul Bisericii Greco Catolice din Alba: Mesaj pentru credincioși

Publicat

Cardinalul Lucian, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a transmis pastorala de Paște pentru toți credincioșii greco catolici. 

”Prin aceste versete care dau tonul timpului liturgic în noaptea de Paşti, la Slujba Învierii, ne alăturăm ritmului paşilor femeilor purtătoare de mir. Împreună cu ele, ne întoarcem de la mormântul gol, alergând să ducem discipolilor lui Isus din toate timpurile, Vestea cea bună primită de la înger: Cristos a înviat!

„Unde…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Peste 200 de polițiști din Alba, la datorie de Florii. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe