Connect with us

Eveniment

Mischie (HORA): Am demarat procesul de a da în judecată anumite entităţi ale statului pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor

Published

on



Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a iniţiat procedura legală pentru a da în judecată autorităţile pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor, a declarat, miercuri, Daniel Mischie, preşedintele organizaţiei, într-o conferinţă de presă.

„HORA a iniţiat procedura legală prin care vrem să dăm în judecată autorităţile şi urmăm procedura cu o casă de avocatură, în special pentru restricţionarea activităţii. Analizăm ce înseamnă acei 20% (ajutorul care urmează să se acorde beneficiarilor din domeniul turismului sub forma unor granturi în vederea acoperirii parţiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj – n. r.) comparativ cu faptul că noi dorim să dăm în judecată autorităţile, şi mă refer la autorităţile centrale. Şi am început cu Prefectura şi continuăm cu Guvernul. Este un parcurs anevoios, după cum ştiţi, din punct de vedere juridic, dar noi am demarat procesul de a da în judecată anumite entităţi pentru restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor în acest sens”, a spus Mischie.

El a subliniat că, în principal, HORA va acţiona în judecată Prefectura, care a pus în practică ceea ce a hotărât Guvernul, după care se va îndrepta împotriva Guvernului.

„Ne îndreptăm împotriva legii date de Guvern, după care despăgubirile le vom cere de la Ministerul Finanţelor. Noi facem o acţiune în toată ţara (…) Noi de ce suferim azi? În momentul în care m-ai închis, deşi respect toate regulile pe care tu le-ai pus, eu cred că tu trebuie să mă despăgubeşti. Noi nu avem nevoie azi de implicarea statului dacă statul ne lasă să funcţionăm, dar dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea industriei, atunci trebuie să despăgubească o anumită industrie. Nu este nicio problemă. Înţelegem că este o problemă sanitară, înţelegem să închidem sau să funcţionăm restricţionat, dar nu putem să plătim tot noi pentru asta. Statul trebuie să plătească pentru asta”, a afirmat preşedintele HORA.

Acesta a adăugat că statul are posibilitatea să se împrumute şi să recupereze bani din bugetul Uniunii Europene, deci trebuie doar să vrea.

„Şi aş vrea să vă spun asta: cred că statul, mai ales român, are posibilitatea să se împrumute azi şi statul, mai ales român, are posibilitatea să recupereze din bugetul UE, din exerciţiul 2021-2027 toţi banii, având în vedere că s-a extins până la sfârşitul anului cadrul temporar, s-a majorat suma cu care poate fi despăgubită o companie, de la 800.000 la 1,8 milioane euro. Deci, statul doar trebuie să vrea. Cine reprezintă statul, Guvernul, trebuie să-şi facă treaba. Azi nu prea se întâmplă acest lucru. Sau nu în timpul în care noi avem nevoie”, a punctat Daniel Mischie. AGERPRES/(A – autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Lions Music Festival la Alba Iulia. Cum sprijină mediul privat performanța elevilor olimpici din județ

Published

on

Lions Music Festival la Alba Iulia. În acest weekend, la Palatul Principilor se desfășoară un eveniment menit să faciliteze strângerea de fonduri pentru premii dedicate elevilor olimpici din județ.

Inițiativa include concerte, degustări de vinuri și momente de socializare.

Reporterii Alba24 au stat de vorbă cu organizatorii, pentru a vedea cum se implică mediul privat în sprijinirea performanței în educație.

Burse de cel puțin 1000 de lei pentru olimpici

”Lions Club Alba Iulia încearcă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Intervenție Salvamont la Piatra Secuiului, Rimetea. O turistă s-a accidentat pe un traseu montan

Published

on

Intervenție Salvamont la Piatra Secuiului, Rimetea. Echipajul intervine, sâmbătă seara, pentru recuperarea unei turiste de pe munte.

Femeia, în vârstă de aproximativ de 40 ani, prezintă suspiciune de fractură la picior.

Alături de Salvamont, acționează și un echipaj de prim ajutor de la SMURD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

UPDATE: Pompierii din Câmpeni au intervenit pentru deblocarea accesului într-un apartament. O femeie avea nevoie de ajutor

Published

on

Pompierii din Câmpeni intervin, sâmbătă seara, pentru deblocarea accesului într-un apartament din oraș.

Potrivit ISU Alba, intervenția se derulează pe strada Horea.

Din informatiile primite de la apelant, o persoană nu a mai fost văzută de 3 zile și se aud plânsete din apartament.

Pompierii s-au deplasat cu o autospecială și echipaj de prim-ajutor.

UPDATE, ora 19.32: Echipajele au ajuns la locul solicitării și au pătruns în apartament. În interior se afla o persoană căzută (femeie), de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Draconide: ploaie de meteori la începutul lui octombrie. Fenomen astronomic pe cerul României

Published

on

Draconide: ploaie de meteori la începutul lui octombrie. Fenomen astronomic spectaculos, pe cerul României.

Draconidele sunt una dintre cele mai lente ploi de stele ale anului și se văd cel mai bine seara devreme, privind spre constelația Draco.

Corpul părinte al acestora este Cometa 21P/Giacobini-Zinner. Acesta este o cometă periodică din sistemul solar cu o perioadă orbitală de aproximativ 6,6 ani.

Fenomenul astronomic va avea loc în perioada 6-10 octombrie 2024.

Ploaia de meteori își va atinge…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement