Connect with us

Eveniment

Modernizare Educațională la Zalău: Proiecte de reabilitare și dotare în unitățile de învățământ

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Primăria Municipiului Zalău se implică activ în implementarea unui set de proiecte ce vizează reabilitarea unităților de învățământ, în timp ce alte 10 școli și grădinițe sunt pregătite pentru a intra într-un amplu proces de modernizare. În același context, se află în etapa de achiziție un proiect menit să doteze fiecare unitate de învățământ cu mobilier și echipamente tehnologice de ultimă generație.

De asemenea, au fost alocate fonduri cu scopul de a susține lucrările de reparații atât la nivelul clădirilor, cât și pentru a realiza intervenții de reparații curente.

Reabilitare și modernizare în 10 școli și grădinițe

Primăria Municipiului Zalău este pe cale să revoluționeze infrastructura educațională, având în desfășurare proiecte ambițioase de modernizare a 10 școli și grădinițe.

Aceste inițiative vizează crearea unui mediu educațional optim pentru elevi și cadrele didactice.

Îmbunătățiri semnificative în unitățile de învățământ

Prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 4.4 creșe și grădinițe, lucrările de reabilitare și modernizare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 sunt aproape de finalizare.

Aceasta va oferi un mediu confortabil pentru cei 114 copii ce vor beneficia de facilități moderne, ce vor sprijini procesul educațional.

Investiții în tehnologie și echipamente educaționale

Un alt proiect important se axează pe dotarea cu mobilier, echipamente didactice și tehnologie digitală în toate unitățile de învățământ din Zalău.

Acesta cuprinde echiparea a 25 de laboratoare de informatică și peste 400 de săli de clasă cu instrumente pentru desfășurarea activităților în mediul virtual.

De asemenea, mai multe laboratoare școlare, cabinete, săli de sport și ateliere vor beneficia de echipamente moderne.

Investiții în eficiența energetică și infrastructură

Pe lângă modernizarea dotărilor, Primăria Zalău a semnat contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea infrastructurii în unitățile de învățământ.

Acest pas semnificativ are ca scop asigurarea unui mediu educațional sustenabil și eficient energetic.

Un pas important pentru educația viitoare

Primarul Ionel Ciunt subliniază importanța acestei inițiative pentru dezvoltarea educației locale.

Investițiile în modernizarea infrastructurii și dotarea cu echipamente reprezintă un pas esențial către asigurarea unui mediu educațional de calitate pentru copiii din Zalău.

Prin proiectele de modernizare și dotare a unităților de învățământ, Primăria Municipiului Zalău demonstrează angajamentul față de calitatea educației și dezvoltarea copiilor săi.

Aceste investiții nu doar îmbunătățesc condițiile de învățare, ci și contribuie la crearea unei fundații solide pentru viitorul educațional al comunității.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Alba care a incendiat o rulotă, plasat la locul infracțiunii cu ajutorul sateliților. Cum l-a ”trădat” cartela SIM

Publicat

Un bărbat din Alba, U.B., a fost trimis în judecată pentru distrugere, după ce procurorii din Blaj au putut proba că acesta a dat foc intenționat unei rulote, dar și a unui gard. 

Este vorba despre un incendiu care s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, dar care a ajuns pe masa judecătorilor din Blaj recent. 

Mai exact în data de 20 septembrie 2023, dosarul a treccut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

Publicat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Patru persoane carbonizate și cinci rănite după explozia unei magistrale de gaz, aproape de Focșani

Publicat

Tragedie: Patru persoane au murit și alte cinci au fost transportate la spital în urma exploziei la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani. Victimele erau muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldovei.

Accidentul s-a produs miercuri spre joi noaptea. Potrivit ISU Vrancea, cauza ar fi fost fisurarea magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vânzările de mașini electrice în țările din Europa, în creștere accelerată. Cele mai căutate autoturisme

Publicat

Ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto din Europa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20% în luna august.

Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv, informează AFP.

Potrivit Agenției de Presă AFP, asociaţia – care reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 904.509…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe