Connect with us

Eveniment

Modernizare Educațională la Zalău: Proiecte de reabilitare și dotare în unitățile de învățământ

Publicat



sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Primăria Municipiului Zalău se implică activ în implementarea unui set de proiecte ce vizează reabilitarea unităților de învățământ, în timp ce alte 10 școli și grădinițe sunt pregătite pentru a intra într-un amplu proces de modernizare. În același context, se află în etapa de achiziție un proiect menit să doteze fiecare unitate de învățământ cu mobilier și echipamente tehnologice de ultimă generație.

De asemenea, au fost alocate fonduri cu scopul de a susține lucrările de reparații atât la nivelul clădirilor, cât și pentru a realiza intervenții de reparații curente.

Reabilitare și modernizare în 10 școli și grădinițe

Primăria Municipiului Zalău este pe cale să revoluționeze infrastructura educațională, având în desfășurare proiecte ambițioase de modernizare a 10 școli și grădinițe.

Aceste inițiative vizează crearea unui mediu educațional optim pentru elevi și cadrele didactice.

Îmbunătățiri semnificative în unitățile de învățământ

Prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 4.4 creșe și grădinițe, lucrările de reabilitare și modernizare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 sunt aproape de finalizare.

Aceasta va oferi un mediu confortabil pentru cei 114 copii ce vor beneficia de facilități moderne, ce vor sprijini procesul educațional.

Investiții în tehnologie și echipamente educaționale

Un alt proiect important se axează pe dotarea cu mobilier, echipamente didactice și tehnologie digitală în toate unitățile de învățământ din Zalău.

Acesta cuprinde echiparea a 25 de laboratoare de informatică și peste 400 de săli de clasă cu instrumente pentru desfășurarea activităților în mediul virtual.

De asemenea, mai multe laboratoare școlare, cabinete, săli de sport și ateliere vor beneficia de echipamente moderne.

Investiții în eficiența energetică și infrastructură

Pe lângă modernizarea dotărilor, Primăria Zalău a semnat contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea infrastructurii în unitățile de învățământ.

Acest pas semnificativ are ca scop asigurarea unui mediu educațional sustenabil și eficient energetic.

Un pas important pentru educația viitoare

Primarul Ionel Ciunt subliniază importanța acestei inițiative pentru dezvoltarea educației locale.

Investițiile în modernizarea infrastructurii și dotarea cu echipamente reprezintă un pas esențial către asigurarea unui mediu educațional de calitate pentru copiii din Zalău.

Prin proiectele de modernizare și dotare a unităților de învățământ, Primăria Municipiului Zalău demonstrează angajamentul față de calitatea educației și dezvoltarea copiilor săi.

Aceste investiții nu doar îmbunătățesc condițiile de învățare, ci și contribuie la crearea unei fundații solide pentru viitorul educațional al comunității.

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Atenționare cod GALBEN de viituri și inundații în Cluj

Publicat

Prefectura Cluj a lansat o atenționare de cod galben hidrologic, valabil în jud. Cluj în intervalul 08.05.2024, ora 12:00 – 09.05.2024, ora 08:00.

„În arealul Someș-Tisa sunt vizate sectoare de cursuri de apă…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Atenționare Cod galben de inundații în Alba și alte județe din țară până joi dimineața. Zonele vizate

Publicat

Hidrologii au emis atenționare Cod Galben de inundații, valabilă de miercuri până joi dimineața, în Alba și alte județe din țară.

Atenționarea este emisă având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore. Județul Alba și alte zone din țară sunt sub atenționare Cod Galben de furtuni.

Cod Galben de furtuni – miercuri, până la ora 23.00

Miercuri, 8 mai, până la ora 23.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Doi bărbați, reținuți pentru trafic de droguri în Cluj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict

Publicat

Doi bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant delict.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Sprijin financiar în valoare de 2,66 milioane lei pentru crescătorii de animale. Precizările APIA

Publicat

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna februarie 2024, a anunţat instituţia miercuri, 8 mai.

Potrivit sursei citate, plata se efectuează prin intermediul Centrelor Judeţene.

„Suma autorizată la plată este în valoare de 2.660.210,43 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe