Connect with us

Alba

Modernizarea DN 14B, între Blaj și Teiuș: Parteneriat între CJ Alba, Blaj, Teiuș, Mihalț, Crăciunelu de Jos și CNAIR

Publicat



Consiliul Județean Alba împreună cu municipiul Blaj, orașul Teiuș și comunele Mihalț și Crăciunelu de Jos vor încheia un parteneriat cu CNAIR pentru modernizarea drumului național DN 14B Teiuș – Blaj. Proiectul prevede și realizarea unor poduri peste calea ferată, la Teiuș și Crăciunelu de Jos. 

Consilierii județeni din Alba vor vota în ședința de luni, 31 ianuarie, aprobarea încheierii unui parteneriat între Consiliul Județean Alba, municipiul Blaj, orașul Teiuș, comuele Mihalț și Crăciunelu de Jos cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, în vederea implementării în comun a proiectului „Modernizare DN14 B + poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

Potrivit documentației, la nivelul județului Alba, drumul naţional DN 14B, între Teiuş și Blaj, cu o lungime estimată de aproximativ 23,7 km, este subdimensionat ca lăţime şi se află într-un proces de degradare care impune reabilitarea și modernizare lui astfel încât să asigure condiţii optime de exploatare în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Acest drum face parte din rețeaua rutieră secundară, rețea care are rolul de a conecta reședințele de județ la…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Scandal în cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, în seara de Paște: Doi bărbați bătuți și amenințati de un tânăr

Publicat

Un scandal a avut loc în seara de Paște, la Alba Iulia, în cartierul ”Lumea Nouă”. Un tânăr de 21 de ani a fost reținut după ce a bătut doi bărbați. 

Cazul a fost făcut public de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 6 mai 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2024, polițiștii din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO: „Statu’ la vase în Lunea Paştelui”, obicei străvechi și unic în țară, la Șugag. 14 perechi de tineri, sărbătorite

Publicat

Statul la Vase unul dintre cele mai vechi obiceiuri din România se defășoară la Șugag. Este unic în România și se păstrează în comunitatea locală. 

Anul acesta, sunt sărbătorite 14 cupluri care s-au căsătorit în anul 2023. 

Îmbrăcați în port tradițional, aceștia vor primi binecuvântarea preotului, urările de bine din partea comunității, dar și cadouri.

„Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag este un străvechi obicei tradițional, unic în țară. Acesta reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște. CALENDAR școlar, Evaluările naționale și Bacalaureat

Publicat

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște. După vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște, elevii se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai.

Cursurile din modulul 5 de școală vor dura până pe 21 iunie, iar în această perioadă vor avea loc Evaluările Naționale de la clasele II – VI. 

Elevii din anii terminali vor încheia cursurile mai repede ca ceilalți.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a termină anul școlar pe 14 iunie și susțin Evaluarea Națională pe 25 iunie. Elevii de clasa a XII-a termină pe 7 iunie și au prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

6 mai 1961: S-a stins din viață poetul Lucian Blaga. Viața omului de cultură născut în Lancrăm, care nu a vorbit până la patru ani

Publicat

Lucian Blaga, unul dintre cei mai apreciați poeți ai României, s-a stins din viață, în data de 6 mai 1961. Blaga s-a născut în Lancram, județul Alba. 

A fost poate cel mai original creator de imagini pe care l-a cunoscut literatura română până în prezent.

Nu a vorbit până la vârsta de patru ani

Copilăria sa a stat, după cum el însuşi mărturiseşte, „sub semnul unei fabuloase absenţe a cuvântului”, autodefinindu-se „mut ca o lebădă”, deoarece viitorul poet nu a vorbit până la vârsta de patru ani.

Fiu de preot, Isidor Blaga despre care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe