Connect with us

Eveniment

MODIFICARE în formula de start a CFR Cluj. Vezi ce schimbări face Dan Petrescu pentru finalul de sezon

Publicat


Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu a luat hotărârea să schimbe portarul pentru acest final de sezon.

„Bursucul” va apela la croatul Karlo Letica pentru ultimele meciuri din acest sezon al Ligii 1.

De altfel, goalkeeperul în vârstă de 25 de ani, ajuns la CFR Cluj în luna octombrie a anului trecut, a fost titularizat și etapa trecută la Voluntari, în timp ce Otto Hindrich a luat loc pe bancă.

Decizia vine după ce Otto Hindrich a avut evoluții ezitante în derbiurile cu FCSB și Universitatea Craiova.

Cum titularizarea lui Hindrich bifa și regula under 21, Dan Petrescu va fi nevoit acum să înceapă meciurile cu Claudiu Petrila sau Daniel Birligea.

Sursa: Prosport

Foto: Facebook

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

FOTO: Descoperiri arheologice importante la Alba Iulia, cu prilejul lucrărilor pentru realizarea noii creșe din Partoș

Publicat

Descoperire arheologică la Alba Iulia, cu prilejul lucrărilor la viitoarea creșă din cartierul Partoș. Zona face parte din aria de protecție a sitului „Situl arheologic al Orașului antic Apulum”. 

Cercetarea a început în luna aprilie. O echipă de arheologi compusă din dr. Radu Ota (responsabil științific), dr. Cătălin Borangic și dr. Adrian Gligor, a efectuat o cercetare arheologică cu caracter preventiv ocazionată de viitoare lucrări de extindere a Școlii generale din cartierul Partoș.

”Pe lângă vestigiile romane care apar în mod frecvent în urma unor astfel de săpături arheologice în această zonă, și care aparțin celui mai bogat oraș roman din Dacia (colonia Aurelia Apulensis), am avut șansa de a dezveli o pivniță care a aparținut unei clădiri de epocă habsburgică, din sec. XVIII, care a funcționat și pe parcursul sec. XIX.

Această construcție a aparținut unei colonii care s-a dezvoltat datorită activității Oficiului Naval Salin, care a funcționat în timpul ocupației habsburgice, după anul 1701, fiind atestată documentar de patru hărți datate în 1752, 1761, 1769 și 1820.

Mai bine spus, este redată în apropierea unei intersecții a două străzi, denumite astăzi Dacilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Lebădă RĂNITĂ pe lacul de la Iulius Mall

Publicat

O clujeancă a postat pe pagina de Facebook Protecția Animalelor Cluj faptul că pe lacul de la Iulius Mall s-ar afla o lebădă rănită. Aceasta ar fi anunțat la 112 dar încă nu sosise nimeni la fața locului.

lebada ranita

„Urgent!!! La lacul de la Iulius e o lebădă rănită, și-a rupt aripa într-un stâlp și nu mai poate zbura. Din păcate am încercat sa o ținem dar a mers in lac. Am sunat la 112 și au chemat un echipaj de la Jandarmerie dar nu au spus când va ajunge. Unde as putea sa sun sa vina sa o preia? Lebăda se afla acum in lac, incearca sa zboare dar nu poate”, scrie clujeanca pe Facebook.

Update:

„A fost poliția locală, au sunat “șefii” și au zis sa o lase pe lac pana mâine ca vine cineva sa o ia, e de la parcul mare.. nu știu dacă va rezista pana mâine sincer. Dacă cunoasteti pe cineva care poate sa vina sa o prindă, o putem duce noi la USAMV”, a revenit clujeanca.

Sursa/ Foto:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Taxe salariale reduse pentru angajații din agricultură și industria alimentară. Cum motivează Guvernul firmele din aceste domenii

Publicat

Oficial, din luna iunie, angajatorii din domeniul agriculturii și din cel al industriei alimentare vor plăti, între iunie 2022 și decembrie 2028, un salariu minim brut diferențiat de 3.000 lei și vor datora taxe salariale reduse, conform unei legi apărute miercuri în Monitorul Oficial.

Măsurile sunt cuprinse în Legea 135/2022, care a apărut azi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 489/2022, și se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii iunie 2022 și până în decembrie 2028.

Prin noul document s-a stabilit introducerea salariului minim brut diferențiat de 3.000 de lei și pentru cei care lucrează în domeniile agriculturii și industriei alimentare, așa cum se întâmpla până acum cu cei din domeniul construcțiilor.

Taxe salariale reduse industria alimentară și agricultură

Este vorba de mai multe reduceri, după cum urmează:

  • scutirea de impozitul pe venit (în cotă de 10%)
  • de scutirea de contribuția la sănătate (în cotă de 10%)
  • de reducerea contribuției la pensii (de la 25% la 21,25%, reducerea de 3,75% fiind fix partea care se duce de obicei la pensia privată)
  • reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă (teoretic, de la 2,25% la 0,3375%).

Salariații vor fi scutiți de partea din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Furnizorii de servicii medicale din sistemul public și privat, obligați să raporteze cazurile de boli transmisibile. Sancțiuni

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Furnizorii de servicii medicale din sistemul public și privat, cât și cei din toate rețelele sanitare, inclusiv cei din unitățile de asistență socială, vor avea obligația de a raporta toate cazurile de boli transmisibile în Registrul Unic de boli transmisibile (RUBT).

DSP va trebui să valideze datele cu ajutorul unui medic epidemiolog. Necompletarea datelor și nedeclararea cazurilor depistate de boli transmisibile reprezintă contravenții și amenzile vor putea ajunge la 5.000 lei, potrivit Hotnews.ro.

Cea mai mică sancțiune va fi reprezentată de un avertisment scris, iar cea mai dură de o amendă de 5.000 de lei.

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Hotărâre de Guvern privind actualizarea circuitului de raportare a datelor pentru supravegherea bolilor transmisibile, conform directivelor europene.

Scopul este optimizarea și armonizarea raportării și o mai bună gestionare a alertelor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe