Connect with us

Eveniment

Modificări importante în transportul public de noapte din București. PROGRAM

Publicat


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă măsuri pentru îmbunătăţirea transportului public de noapte, începând din data de 1 iunie, incluzând modificări de trasee, dar şi un program de circulaţie previzibil şi dotarea vehiculelor cu camere video.

„Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele şi programul de circulaţie ale mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere. Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor”, a scris edilul general luni pe Facebook.

Modificări importante în transportul public de noapte din București. Nou program al liniilor de noapte

Primăria Capitalei informează că noul program al liniilor de noapte va asigura o frecvenţă de circulaţie de 30 de minute în prima şi ultima parte a nopţii (între orele 22.30-01.00 şi 04.00-05.00) şi la un interval de 60 de minute în perioada cu cerere redusă de transport, adică între orele 01.00-04.00.

Trei linii vor fi modificate astfel încât să acopere zone care nu beneficiau până acum de serviciul de transport de noapte: Bd. Ghencea – Valea Oltului (linia N101), Bd. Lacul Tei – Fundeni (linia N103) şi Bd. Ion Mihalache – Şos. Chitilei (linia N113).

Modificări importante în transportul public de noapte din București. Autobuzele opresc numai la cererea călătorilor

O altă noutate pe care o aduce reorganizarea traseelor de noapte este aceea că atât urcarea, cât şi coborârea pasagerilor se vor face numai pe la prima uşă a vehiculului, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor.

Astfel, dacă într-o staţie există călători, autobuzul va efectua oprirea. Pasagerii care doresc să coboare trebuie să apese pe butonul „Stop”, aflat pe barele din interiorul autobuzelor.

Tariful pentru o călătorie de 90 de minute este la fel ca şi cel de pe liniile de zi, şi anume 3 lei. De asemenea, abonamentele, sumele încărcate în portofelul electronic şi călătoriile încărcate pe cardurile de transport sunt valabile şi pe liniile de noapte.

Modificări importante în transportul public de noapte din București. Schimbări la liniile de noapte

Începând cu data de 1 iunie, liniile de noapte vor funcţiona astfel:

– Liniile N104, N107, N109, N111, N114 şi 783 de noapte vor funcţiona pe aceleaşi trasee ca şi până acum.

– Liniile N120, N121, N122, N123, N124, N125, N610, precum şi linia de tramvai 1 de noapte vor fi desfiinţate.

Vor fi înfiinţate liniile de autobuz N1 şi N10, cu următoarele trasee:

– Linia N1 (Romprim – Banu Manta): terminal „Romprim”, Şos. Olteniţei, Calea Văcăreşti, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, staţia de tramvai „Bd. Banu Manta”;

– Linia N10 (Romprim – Banu Manta): terminal „Romprim”, Şos. Olteniţei, Piaţa Eroii Revoluţiei, Şos. Viilor, Str. Dr. C-tin. Istrate, Str. Progresului, Str. Răzoare, Şos. Panduri, Bd. Geniului, Bd. Timişoara, Bd. G-ral Vasile Milea, Şos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord, Calea Griviţei, Şos. Nicolae Titulescu, staţia de tramvai „Bd. Banu Manta”.

Totodată, liniile N101, N102, N103, N105, N106, N108, N110, N112, N113, N115, N116, N117, N118 şi N119 vor fi modificate.

Mai multe detalii, pe pagina TPBI: https://tpbi.ro/linii-noapte/.

Agerpres

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Scandal la Bucerdea Grânoasă, provocat de un tânăr de 18 ani. A lovit un alt bărbat, în plină stradă

Publicat

Un tânăr de 18 ani a fost reținut de polițiști, care îl acuză că a provocat un scandal și l-a bătut pe un bărbat de două ori mai în vârstă. 

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au reținut sâmbătă, pentru 24 de ore, un tânăr din Bucerdea Grânoasă, care este cercetat pentru infracțiuni de ”lovire sau alte violențe” și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 1 iulie 2022, în timp ce se afla pe o stradă din Bucerdea Grânoasă, ar fi provocat scandal și ar fi agresat un bărbat de 36 de ani.

Tânărul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, care a dispus cercetarea sa sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Baza sportivă ”La Terenuri” din Mănăștur, filmată din dronă. Cum vă place?

Publicat

la tere.jpg

Primarul Emil Boc a postat duminică un video cu naza sportivă ”La Terenuri” vpzută din dronă. 

”Investiție în calitatea vieții la Cluj. Baza sportivă „La Terenuri” a fost finalizată și urmează procedura de recepție”, a anunțat edilul.

Citește și Baza sportivă La Terenuri din Mănăștur, gata de recepție „milimetru cu milimetru”

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

ASF a declanșat angajări ”fulger” cu o zi înainte de înghețarea posturilor la stat. A scos la concurs 31 de posturi de bugetar

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs peste 30 de posturi în cadrul instituției, cu o zi înainte de înghețarea angajărilor la stat. 

Mai precis, ASF caută 31 de noi angajați, printre care inspectori de asigurări, analist prevenirea spălării banilor, auditor IT, analiști financiari, consilieri juridici și altele.

În plus, numeroase ministere și instituții de stat au făcut angajări-fulger, înainte de intrarea în vigoare a măsurii, scrie Economedia.ro, care realizează și o analiză a angajărilor pe ultima sută de metri în ministere și agenții de stat.

Guvernul a decis să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor din instituțiile publice, vacante…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Brasov

Accident mortal pe o stradă din Brașov. Un șofer a murit, după ce a intrat cu mașina într-un TIR parcat

Publicat

Un accident rutier mortal a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o stradă din municipiul Brașov. Un bărbat a decedat după ce a intrat cu mașina într-un TIR parcat.

Potrivit IPJ Brașov, la data de 03 iulie 2022, în jurul orei 03.10, pe raza municipiului Brașov a avut loc un accident rutier în următoarele circumstanțe.

Un bărbat, în vârstă de 35 ani din județul Galați, care conducea un autoturism pe strada Calea Feldioarei din municipiul Brașov a intrat în impact cu un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorca, ce se afla parcat.

În urma impactului a rezultat o victimă, conducătorul auto în vârstă de 35…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe