Connect with us

Eveniment

Moment inedit la Festivalul de Folclor „Ioan Macrea”. Muzicienii din orchestră au interpretat melodii populare

Publicat



sursa foto: captură video Facebook / Centrul Cultural "Ion Besoiu" Sibiu

Muzicienii din Orchestra „Cindrelul – Junii Sibiului” au adus magia folclorului în prima seară a Festivalului Național „Ioan Macrea” din Sibiu.

Unul dintre cele mai memorabile momente din deschiderea celei de-a 25-a ediții a Festivalului Național de Folclor „Ioan Macrea” din Sibiu a fost prestația remarcabilă a muzicienilor din Orchestra Ansamblului Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

Într-un gest rar pentru astfel de evenimente, aceștia au interpretat melodii populare, captivând publicul prezent la Centrul Cultural „Ion Besoiu”.

Colaj de melodii surprinzătoare: o incursiune în folclorul românesc

Muzicienii din Orchestra „Cindrelul – Junii Sibiului” au încântat auditoriul cu un colaj de melodii memorabile.

De la interpretarea colectivă a piesei „Cui nu-i place dragostea”, care a adunat aplauze entuziaste, la contribuțiile individuale ale artiștilor precum Adrian Neamțu, Mihai Tarcea și Mircea Busuioc, publicul a experimentat o diversitate de repertorii.

Momentul culminant al serii a fost cântecul „Am iubit o ardeleancă, o moldoveancă şi o prahoveancă”, interpretat de Mihai Tarcea, Ciprian Oprea, Ovidiu Muntean și Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului”.

O astfel de colaborare și implicare a unei orchestre profesioniste într-un festival de folclor este o raritate, aducând un plus de autenticitate și pasiune evenimentului.

Deschiderea oficială a festivalului și conceptul inedit al spectacolului „Dragostea şi dorul”

Ediția din acest an a Festivalului „Ioan Macrea” a debutat cu un spectacol inedit intitulat „Dragostea şi dorul”.

Creat de coregrafa Silvia Macrea, acesta a explorat temele dragostei și dorului în tradiția folclorică românească.

Un moment emoționant a fost declarația Silviei Macrea, care a vorbit despre dragostea față de tradiție și dedicarea tatălui său, Ioan Macrea, fondatorul ansamblului „Junii Sibiului”.

Oameni și artiști remarcabili aduc onoruri fondatorului Ioan Macrea

Festivalul, organizat în memoria maestrului coregraf Ioan Macrea, a reunit peste 500 de artiști, 8 ansambluri și numeroși interpreți de muzică populară.

În următoarele zile, ansamblurile profesioniste și interpreții de prim rang vor continua să omagieze moștenirea lui Ioan Macrea printr-o serie de spectacole de excepție.

Un succes răsunător: toate biletele au fost epuizate

Festivalul „Ioan Macrea” 2023 a stârnit un interes masiv, dovadă fiind epuizarea tuturor biletelor disponibile.

Cu participarea unor artiști consacrați și ansambluri de renume, evenimentul continuă să se impună ca unul dintre cele mai importante din peisajul cultural românesc.

Cum poți urmări festivalul

Festivalul „Ioan Macrea” 2023 este transmis în direct pe paginile de Facebook: Centrul Creației Junii Sibiu, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și Livestream România.

O ocazie unică pentru cei care nu au reușit să obțină bilete să se bucure de magia folclorului românesc în timp real.

sursa foto: captură video Facebook / Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe