Connect with us

Eveniment

Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei – dezbatere şi vot în Senat

Published

on



Senatul va dezbate şi vota, marţi, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

„Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează „blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti”, „anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti” şi „vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român”.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră „un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei.

Iniţiatorii moţiunii mai susţin că „cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui”.

„Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile”, încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat, miercurea trecută, că moţiunea simplă este „pe deplin justificată şi foarte aşteptată” de către antreprenorii din România pentru că ministrul Economiei „nu are nicio viziune şi niciun mesaj pentru antreprenori”. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Petrescu, după remiza albă a CFR Cluj cu FC Hermannstadt: Sunt puțin dezamăgit. Per total, sunt mulțumit de băieți

Published

on

Antrenorul echipei CFR Cluj se declară puțin dezamăgit de remiza albă din meciul de sâmbătă seară cu FC Hermannstadt, dar, per, totală, este mulțumit de evoluția jucătorilor săi.

”Sunt puțin dezamăgit…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

26-30 septembrie: Trageri și distrugeri de exploziv real în poligonul de la Micești. Accesul pe drumurile din zonă, interzis

Published

on

explozibil poligon

Trageri și distrugeri de exploziv real în poligonul de la Micești. În perioada 26-30 septembrie, în poligonul aflat în cartierul Micești din Alba Iulia vor fi executate trageri și distrugeri cu exploziv material real, au transmis reprezentanții UM 01684. 

„În vederea eliminării posibilității de producere a accidentelor, vă informăm că în perioada 26-30.09.2024, se execută trageri și distrugeri cu exploziv material real în poligonul de tragere de garnizoană Micești.

Accesul populației este interzis…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

VIDEO. Jandarmii clujeni, ”misiune specială”. Au dus pachete unei mame care își crește singură cei doi copii

Published

on

Jandarmii din cadrul Secției de Jandarmi Huedin au pornit pe cărări de munte, într-o misiune mai specială, aceea de a aduce bucurie.

”Jandarmii clujeni au poposit la căsuța unei mame care își crește singură…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

VIDEO: Lions Music Festival la Alba Iulia. Cum sprijină mediul privat performanța elevilor olimpici din județ

Published

on

Lions Music Festival la Alba Iulia. În acest weekend, la Palatul Principilor se desfășoară un eveniment menit să faciliteze strângerea de fonduri pentru premii dedicate elevilor olimpici din județ.

Inițiativa include concerte, degustări de vinuri și momente de socializare.

Reporterii Alba24 au stat de vorbă cu organizatorii, pentru a vedea cum se implică mediul privat în sprijinirea performanței în educație.

Burse de cel puțin 1000 de lei pentru olimpici

”Lions Club Alba Iulia încearcă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement