Connect with us

Eveniment

Multiplă prelevare de organe la Spitalul Județean Miercurea-Ciuc. Un tânăr fără şanse de vindecare a salvat mai multe vieți

Publicatarhiva foto. sursa: Facebook

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe de la un bărbat în vârstă de 26 de ani, născut cu o boală congenitală cerebrală şi fără şansă de vindecare. Gestul nobil al familiei sale a oferit speranţă mai multor oameni bolnavi, a informat unitatea medicală harghiteană.

„În noaptea de 6 august 2023 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe. Un bărbat de 26 de ani, din Lunca de Sus, născut cu o boală congenitală cerebrală şi ajuns într-o stare de sănătate fără şansă de vindecare, oferă acum – prin gestul nobil al familiei sale – speranţă pentru mai mulţi oameni bolnavi”, se precizează în informarea menţionată.

Echipa medicală a prelevat ficatul, rinichii şi corneea, care au ajuns deja la alte centre medicale pentru a fi folosite la vindecarea mai multor pacienţi, adaugă informarea SJU Miercurea-Ciuc.

„Acest gest altruist a familiei donorului a permis un act medical de mare importanţă, în urma căruia mai mulţi pacienţi vor primi şansă la vindecare”, a afirmat managerul SJU Miercurea-Ciuc, dr Konrad Judit.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Massive Attack, Chase & Status și Irina Rimes, sâmbătă, la Electric Castle. Vezi programul ultimei zile de festival

Publicat

Massive Attack, Chase & Status și alți zeci de artiști au urcat pe scenele Electric Castle sâmbătă, în penultima zi de festival.

Ziua de sâmbătă a adus la Electric Castle o ploaie torențială, care nu a curmat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Valea Lungă. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Proiect pentru extinderea rețelei de canalizare în comuna Valea Lungă. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat pe 17 iulie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere rețea de canalizare în comuna Valea Lungă, sat Valea Lungă și sat Lunca”.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Angajari la stat în Alba: Se caută îngrijitori, bibliotecari, contabili, secretari, asistente, medici sau infirmiere. Condiții

Publicat

Angajări la stat. În luna iulie se organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante în instituții publice din județul Alba.

Lista posturilor vacante

Inspectoratul Școlar Județean Alba

– experți în cadrul proiectului ”Împreună de la teorie la practică!”

  • responsabil financiar

Condiții: studii superioare – 3 ani; experiență în comunicare sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Horoscop 21-27 iulie 2024: Previziuni despre bani, sănătate, dragoste și carieră. Zodiac pentru fiecare semn zodiacal în parte

Publicat

Horoscop săptămâna 21 – 27 iulie 2024. Pentru majoritatea zodiilor, aceasta este săptămâna armoniei și a relațiilor personale bazate pe încredere. 

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste, schimbări importante și luni favorabile

Horoscopul este o practică astrologică care presupune interpretarea...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate