Connect with us

Eveniment

Mureş: Copaci şi stâlpi doborâţi de vânt şi două accidente rutiere, din cauza condiţiilor meteo

Publicat


Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru îndepărtarea a patru copaci doborâţi pe şosele şi a unui stâlp de curent electric în urma ninsorii abundente şi a vântului puternic, precum şi în cazul a două accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

„În această dimineaţă, ca urmare a efectelor meteo periculoase, pompierii mureşeni au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, după cum urmează: în jurul orei 4,45, copac căzut pe carosabil pe DN 14, localitatea Daneş, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara, în jurul orei 5,50, copac căzut pe carosabil în localitatea Culpiu, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu. De asemenea, în jurul orei 6,00, stâlp de curent căzut pe carosabil în municipiul Sighişoara, au executat misiunea degajării firelor acestuia pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara. În jurul orei 7,00, am avut un copac căzut pe carosabil în localitatea Săbed, pe DN 15, au executat misiunea degajării acestuia pompierii voluntari din cadrul SVSU Ceuaşu de Câmpie. De asemenea, în jurul orei 7,20, s-au semnalat copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Daneş şi Saeş, au executat misiunea degajării acestora pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel.

Tot miercuri dimineaţă, în jurul orei 6,40, pompierii mureşeni au fost solicitaţi să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier pe raza localităţii Sângeorgiu de Pădure.

„Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata şi SVSU Sângeorgiu de Pădure, aceştia ajunşi la locul solicitat, au constatat că un autocamion a părăsit partea carosabilă, a rupt o conductă de gaz, un gard şi s-a oprit într-o casă, din fericire nu au fost victime. Circulaţia a fost întreruptă pe un sens de mers”, a precizat Dan Petru Daniel.

De asemenea, în jurul orei 8,00, în localitatea Budiul Mic s-a produs un alt accident rutier.

„Înainte de impact, în autoturism se aflau cinci persoane, una de sex masculin şi patru de sex feminin. Persoanele de sex feminin au necesitat îngrijiri medicale. (…) Este vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă, acesta este răsturnat pe o parte, în interior se află două persoane de sex feminin neîncarcerate, dar nu s-au putut evacua singure, au fost ajutate să iasă de către pompierii aflaţi la faţa locului. Drumul este blocat pe un sens de mers”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş. AGERPRES/(AS – autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 
sursa Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

DEFINITIVAT 2023: Înscrieri la examen, până în 14 octombrie. Calendarul concursului, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

examen profesor

Definitivat 2023: Proba scrisă a examenului va fi în 19 iulie, iar înscrierile se fac până în 14 octombrie. Calendarul concursului a fost publicat în Monitorul oficial.

Perioada de înscrieri a fost redusă la jumătate față de anul trecut, potrivit edupedu.ro.

Examenul de definitivare în învățământ poate fi susținut de cadrele didactice cu cel puțin un an vechime în învățământ.După promovarea examenului, se pot obține gradele didactice.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar și pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Ciucă: Pensiile vor crește cu 11%. Ce se întâmplă cu scutirea de taxe a pensiilor care ating pragul de 3.000 de lei

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că pensiile vor crește cu 11 %, acesta fiind procentul pe care bugetul de stat îl poate susține.

În privința scutirii de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei, premierul a spus că aceasta este propunerea PNL, dar că așteaptă o propunere concretă de la grupul de lucru de la Ministerul Muncii, pentru a nu crea așteptări care nu se pot realiza.

„Propuneri au venit din mai multe direcții. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat. (…) Asta putem să ne permitem”, a spus Ciucă.

Majorările pensiilor şi ale salariului minim urmează să fie incluse în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Copiii românilor care se întorc din străinătate vor putea fi înscriși în grupe de acomodare în școli din țară. Ce vor învăța

Publicat

Unităţile de învăţământ vor putea organiza grupe de acomodare pentru preşcolarii şi elevii care nu au fost înscrişi pentru o perioadă de doi ani în sistemul de învăţământ din România. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, un act normativ care vizează completarea Legii educaţiei

Potrivit legii promulgate, la cererea părintelui sau a reprezentantului legal al elevului care nu a fost înscris în sistemul de învăţământ din România în ultimii doi ani, inspectoratul şcolar judeţean organizează în cadrul unităţilor de învăţământ grupe de acomodare, în cadrul cărora sunt predate noţiuni de limbă, cultură românească, în conformitate cu metodologia aprobată prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

RER Vest – RETIM: campanie de colectare a deșeurilor voluminoase în județul Alba. Localități și program

Publicat

A început o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurilor voluminoase, organizată de RER Vest – RETIM, în colaborare cu ADI Salubris Alba. Astfel de deșeuri NU se depozitează în sau lângă recipientele de colectare a deșeurilor menajere și este interzisă abandonarea lor în locuri neamenajate.

Soluția legală și gratuită de debarasare a acestor deșeuri este predarea lor la containerele speciale ale Asocierii RER Vest-RETIM în cadrul unor astfel de campanii trimestriale.

În perioada 3 octombrie – 23 decembrie 2022 se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor voluminoase si periculoase în zona 2 a județului Alba. Sunt incluse orașele Sebeș, Cugir, respectiv…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe