Connect with us

Eveniment

Mureş: Copaci şi stâlpi doborâţi de vânt şi două accidente rutiere, din cauza condiţiilor meteo

Publicat


Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş au intervenit, miercuri dimineaţă, pentru îndepărtarea a patru copaci doborâţi pe şosele şi a unui stâlp de curent electric în urma ninsorii abundente şi a vântului puternic, precum şi în cazul a două accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

„În această dimineaţă, ca urmare a efectelor meteo periculoase, pompierii mureşeni au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil, după cum urmează: în jurul orei 4,45, copac căzut pe carosabil pe DN 14, localitatea Daneş, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara, în jurul orei 5,50, copac căzut pe carosabil în localitatea Culpiu, au executat misiunea degajării acestuia pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Râciu. De asemenea, în jurul orei 6,00, stâlp de curent căzut pe carosabil în municipiul Sighişoara, au executat misiunea degajării firelor acestuia pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara. În jurul orei 7,00, am avut un copac căzut pe carosabil în localitatea Săbed, pe DN 15, au executat misiunea degajării acestuia pompierii voluntari din cadrul SVSU Ceuaşu de Câmpie. De asemenea, în jurul orei 7,20, s-au semnalat copaci căzuţi pe carosabil în localităţile Daneş şi Saeş, au executat misiunea degajării acestora pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sighişoara”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel.

Tot miercuri dimineaţă, în jurul orei 6,40, pompierii mureşeni au fost solicitaţi să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier pe raza localităţii Sângeorgiu de Pădure.

„Au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata şi SVSU Sângeorgiu de Pădure, aceştia ajunşi la locul solicitat, au constatat că un autocamion a părăsit partea carosabilă, a rupt o conductă de gaz, un gard şi s-a oprit într-o casă, din fericire nu au fost victime. Circulaţia a fost întreruptă pe un sens de mers”, a precizat Dan Petru Daniel.

De asemenea, în jurul orei 8,00, în localitatea Budiul Mic s-a produs un alt accident rutier.

„Înainte de impact, în autoturism se aflau cinci persoane, una de sex masculin şi patru de sex feminin. Persoanele de sex feminin au necesitat îngrijiri medicale. (…) Este vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă, acesta este răsturnat pe o parte, în interior se află două persoane de sex feminin neîncarcerate, dar nu s-au putut evacua singure, au fost ajutate să iasă de către pompierii aflaţi la faţa locului. Drumul este blocat pe un sens de mers”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş. AGERPRES/(AS – autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 
sursa Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificată la faza națională a Olimpiadei de religie, cultul baptist

Publicat

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană, au transmis…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: Sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea zodiilor. Sfaturi pentru două zile minunate

Publicat

Horoscop de weekend 20-21 aprilie: 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Berbec (21 martie – 19 aprilie):

Weekendul acesta este despre auto-reflecție, Berbec. Ia-ți timp să te concentrezi asupra nevoilor tale interioare și să faci lucrurile care îți aduc bucurie.

Poate fi benefic să petreci timp în natură sau să te dedici unor activități creative care te…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Radare de weekend în județul Alba: Lista drumurilor pe care se vor afla echipaje de poliție

Publicat

Radare de weekend în județul Alba. Reprezentanții IPJ Alba au făcut publică lista drumurilor din județ, pe care vor fi amplasate echipaje de poliție dotate cu radare, pentru supravegherea traficului rutier. 

Amplasarea radarelor în perioada 20-21 aprilie 2024

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe