Connect with us

Eveniment

Mureş: Percheziţii la ISJ şi la Şcoala Postliceală Sanitară „Eugen Nicoară” din Reghin în dosarul diplomelor fictive

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară percheziții la Inspectoratul Școlar Județean Mureș și la Școala Postliceală Sanitară „Eugen Nicoară” din Reghin. Aceste acțiuni sunt parte a unui dosar în care 11 cetățeni italieni sunt suspectați că ar fi obținut diplome fictive.

Surse din cadrul anchetei au precizat că urmează să fie audiaţi o serie de elevi italieni au şcolii, liderul grupului, care este cetăţean italian, profesori ai şcolii şi câţiva funcţionari de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi din cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Mureş.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, luni dimineaţă, percheziţii într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni care au obţinut astfel diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene.

Citește și: Mureş: Percheziţii într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, în această speţă sunt efectuate 12 percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov şi Mureş, cercetările vizând săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, uz de fals şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, faţă de mai multe persoane cercetate.

‘Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, la nivelul unei şcoli postliceale, ar fi fost dezvoltat un mecanism ilegal, constând în şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni (care nu cunosc limba română şi care nu s-au prezentat la cursuri şi stagii de practică), urmată de eliberarea de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene’, arată sursa citată.

În cauză, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 8 persoane, în scopul depistării acestora şi conducerii la sediul unităţii de poliţie, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, a drepturilor şi obligaţiilor aferente şi audierii.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Totodată, aceştia beneficiază de sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Mureş. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT după ce a condus băut și fără permis. Polițiștii îl cercetează și pe proprietarul maşinii

Publicat

Un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia a fost reținut de polițiști după ce a fost prins la volanul unui autoturism, băut și fără permis. Și bărbatul care i-a încredințat mașina este cercetat de polițiști.  

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 aprilie 2024, în jurul orei 01:00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un tânăr de 25 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe C-lea Moților din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Doru Gheaja, moment remarcabil la aproape 83 de ani. ”Tu, Ardeal”, cântat în fața publicului emoționat din Cluj-Napoca

Publicat

VIDEO: Doru Gheaja, moment remarcabil la aproape 83 de ani, cu melodia ”Tu, Ardeal”. Părintele a fost invitat la un concert de pricesne organizat la Cluj – Napoca, în urmă cu două zile.

La cei aproape 83 de ani, preotul din Alba Iulia a urcat pe scenă și, cu vocea sa inconfundabilă, a emoționat audiența.


Momentul a fost surprins la concertul de pricesne organizat de Georgiana Lobonț, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de muzică populară și de petrecere, de la noi din țară.

”Mulțumesc, părintelui Doru Gheaja de la Alba Iulia! O…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Primăria Cluj-Napoca despre anularea licitației la centura metropolitană: Oferta depusă nu a fost admisibilă

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a transmis, luni, că, în urma analizei din cadrul Comisiei de licitație și a Avizului conform condiționat al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, comisia de licitație privind tronsonul 2 al…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Când va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim. Anunțul făcut de Patriarhia Română

Publicat

Când va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim. Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Lumina Sfântă a Învierii, care se aprinde doar o dată pe an la Mormântul Domnului de la Ierusalim, va ajunge și în acest an în România.

Potrivit reprezentanților Patriarhiei Române, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe