Connect with us

Eveniment

Mureș: Peste 150 de arbori maturi din speciile arțar, platan și tei vor fi replantați în zona Clinicilor

Publicat



sursa foto: Facebook / Primăria Târgu Mureș - Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Primăria municipiului Târgu Mureș informează cu privire la faptul că în cadrul proiectului de investiții denumit „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zona intens circulată de pietoni – Zona Clinicilor – pentru a facilita mobilitatea pietonilor și bicicliștilor“, va fi necesară tăierea a 52 de arbori adulți.

Potrivit Primăriei Târgu Mureș, municipiul Târgu Mureș anunță eliminarea unui număr de 52 de arbori maturi, un pas necesar în cadrul proiectului de investiții „Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă — Zona Clinicilor — în trasee mai prietenoase față de pietoni și bicicliști“, în amplasamentul delimitat de străzile — strada Gh. Marinescu, 22 Decembrie 1989, Aleea Cornișa, Str. Secuilor Martiri si str. Constantin Romanu Vivu.

Acest mare proiect își propune să reconfigureze o zonă importantă a orașului prin introducerea pistei de biciclete în dublu sens și crearea unor spații optime din punct de vedere funcțional și estetic, cu impact pozitiv asupra mediului natural și social dar și mărirea confortului urban.

Modernizarea trotuarelor și aleilor va contribui la traversarea zonei Clinicilor în condiții de siguranță, atât a pietonilor cât și a bicicliștilor.

După finalizarea lucrărilor de infrastructură, se vor replanta 156 de arbori maturi, împreună cu vegetația aferentă.

În zonele de aliniament se va planta vegetație medie și înaltă — de-a lungul traseului de biciclete, care vor duce la izolarea optică și fonică, creând o ambianță liniștitoare, potrivite pentru parcurgerea traseului.

Tăierea arborilor se face cu respectarea tuturor dispozițiilor legale și în urma obținerii tuturor avizelor necesare.

„156 érett juhar-, platán- és hársfát ültetnek újra a klinikák területén.

Erre a lépésre Az intenzív gyalogosforgalommal rendelkező terület utcáinak átalakítása, illetve barátságosabb útvonalakká alakítása a gyalogosok és a kerékpárosok érdekében – a Klinikák környékén elnevezésű projekt kivitelezéséhez van szükség.

A nagyszabású projekt a Gheorghe Marinescu utca, 1989.

december 22. sugárút, Kosárdomb sétány, Székely vértanúk útja és Constantin Romanu Vivu utca által határolt területen valósul meg.

Célja egy kétirányú kerékpársáv létrehozása, valamint funkcionálisan és esztétikailag optimális terek kialakítása.

Ezek együttesen pozitív hatást gyakorolnak a természeti és társadalmi környezetre, és növelik a lakókörnyezet kényelmét.

A járdák és sétányok korszerűsítése segíti a Klinikák környékén való biztonságos közlekedést a gyalogosok és a kerékpárosok számára.

Az infrastrukturális munkálatok befejezése után 156 fát ültetnek más növényekkel együtt a kerékpárút mentén.

A közepes és magas növényzet a zajszigetelést biztosítja, és nyugodt környezetet teremt a kerékpározáshoz.

A fák kivágását a törvényes előírások betartásával és a szükséges engedélyek beszerzését követően végzik el”, mai arată Primăria Târgu Mureș, într-o postare pe pagina de Facebook.

sursa foto: Facebook / Primăria Târgu Mureș – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mâncare de la masa de sărbători. Idei de rețete interesante

Publicat

Paște 2024. Ce poți face cu resturile de mâncare de la masa de sărbători. Se poate întâmpla ca după mesele de sărbători să rămână feluri de mâncare neconsumate. Pentru a diversifica meniul în perioada următoare, aceste alimente pot fi refolosite și pot fi transformate în noi preparate culinare.

Dacă v-au rămas bucăți de friptură sau drob, cozonac, ouă roșii sau legume după masa de Paște, acestea pot fi utilizate pentru a găti alte feluri de mâncare. Important este să fie bine păstrate în zilele de sărbători.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Mașină intrată într-un copac în județul Cluj. Șoferul, consultat de SMURD

Publicat

Un autoturism a intrat, sâmbătă, într-un copac între localitățile Viștea si Gârbău, șoferul primind îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD.

Potrivit ISU Cluj, șoferul are aproximativ 20 de ani și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Florin Piersic își petrece Paștile la Institutul Inimii Cluj-Napoca. E supravegheat atent de medici

Publicat

Actorul Florin Piersic își va petrece Paștile la Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca unde a fost internat în 30 aprilie. El se află sub atenta supraveghere a medicilor specialiști de aici după ce a fost…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ziua Internațională a Pompierilor, sărbătorită în 4 mai. Cine a fost Sfântul Florian, ocrotitorul salvatorilor

Publicat

Ziua Internaţională a Pompierilor este sărbătorită în 4 mai, în fiecare an. Cu acest prilej, sunt recunoscute sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru cetățenii aflați în pericol.

Ziua Internaţională a pompierilor a fost instituită la 4 mai 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri, într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia.

Cei cinci pompieri au fost trimiși să stingă un incendiu de pădure. O schimbare bruscă a vântului a dus flăcările în drumul camionului de intervenție. Din nefericire, aceștia nu au mai putut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe