Connect with us

Alba

Mutaţia britanică a coronavirusului, asociată unei mortalităţi crescute. Noua tulpină pare a fi cu aproape 30% mai mortală

Publicat



Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că varianta coronavirusului SARS-CoV-2 detectată iniţial în Marea Britanie în luna decembrie provoacă de asemenea o mortalitate crescută, în plus faţă de faptul că este mai contagioasă, relatează AFP şi Reuters.

Guvernul din Regatul unit analizează mutarea rapelului pentru a doua doză de vaccin la 12 săptămâni, pentru a nu aglomera centrele de vaccinare și pentru a putea vaccina cu prima doză o parte cât mai mare din populație.

”Am fost informaţi astăzi că, în plus faţă de răspândirea mai rapidă, se pare că acum există unele dovezi că noua variantă (a coronavirusului) poate fi asociată unui grad mai ridicat al mortalităţii”, a spus Johnson la un briefing de presă.

În privinţa vaccinurilor anti-COVID-19 deja dezvoltate, el a menţionat că datele existente în prezent arată că ambele vaccinuri aprobate deocamdată în Marea Britanie (AstraZeneca/Oxford şi Pfizer/BioNtech) sunt eficace atât împotriva variantelor anterioare ale coronavirusului SARS-CoV-2, cât şi a celor recent descoperite.

Mutaţia britanică a coronavirusului a devenit dominantă la Londra şi într-o parte a Angliei, provocând o creştere puternică a spitalizărilor şi deceselor, iar sistemul sanitar britanic a fost copleşit de valul de internări, această mutaţie fiind în prezent…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Mașinile pentru transportul elevilor, dotate cu sisteme de monitorizare video și localizare GPS. Cum se stabilește traseul

Publicat

Mașinile pentru transportul elevilor trebuie echipate cu sisteme tehnice de monitorizare video şi localizare GPS, în timp real. Traseul acestora este stabilit de autoritățile locale. 

Potrivit actului normativ, traseul sau traseele cu locul de îmbarcare şi debarcare ale deplasărilor sunt aprobate de unităţile administrativ-teritoriale.

Locurile...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Marcel Ciolacu ajunge vineri la Alba Iulia. Va vizita o fabrică, un liceu, Catedrala și Biblioteca Batthyaneum

Publicat

Premierul României, Marcel Ciolacu va ajunge vineri, 31 mai, în județul Alba. Acesta va efectua o vizită de lucru în municipiul Alba Iulia. 

De asemenea, Marcel Ciolacu se va întâlni cu Înaltpreasfinția sa, IPS Irineu.

La finalul vizitei, acesta va participa la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba Iulia.

Citește mai departe

Alba

FOTO: Liceenii din Aiud, întâlnire cu actorul Bob Rădulescu. Despre decizii, scop și încredere în propriile forțe

Publicat

Liceenii din Aiud, întâlnire cu actorul Bob Rădulescu. Tinerii din Aiud s-au întâlnit joi, 30 mai, cu actorul Bob Rădulescu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai țării și liceenii aiudeni. 

„Dacă ai fi față în față cu Bob la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Autobuze electrice și stații de încărcare la Ocna Mureș. Contractul a fost semnat de primărie. Cât este investiția

Publicat

Primăria Ocna Mureș a semnat contractul de cumpărare a unor autobuze electrice și de instalare a stațiilor de încărcare aferente.

Acestea sunt achiziționate în urma lansării anul trecut a proiectului PNRR „Achiziția de mijloace de transport public – autobuze electrice în cadrul parteneriatului Orașul Ocna Mureș – Comuna Unirea”.

Contractul are o aloare de peste 7 milioane lei,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe