Connect with us

Alba

Născuți de Crăciun. Câți români au ziua de naștere în 25 decembrie sau își sărbătoresc onomastica

Publicat



Născuți de Crăciun. Se spune că oamenii născuți de Crăciun vor avea noroc în viață. Sute de mii de români își sărbătoresc onomastica în 25 decembrie.

Este prilej de urări de bine și mesaje care să le aducă bucurie, în zi de sărbătoare.

În ziua de 25 decembrie sunt născuţi 47.810 cetăţeni români.

  • 24.653 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Publicat

Recomandări ale poliţiştilor pentru întoarcerea în siguranţă din minivacanţa de Paşti. Pentru că la întoarcerea din această minivacanță de 6 zile se așteaptă ca valorile de trafic să crească în a doua parte a zilei, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, polițiștii au transmis mai multe recomandări șoferilor.

Astfel, conducătorilor auto le este recomandat:

  • să adapteze permanent viteza la condițiile de trafic și drum, fără a depăși limitele legale stabilite pentru fiecare arteră rutieră;
  • să păstreze în mers o distanță…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De marți, 7 mai: Consultațiile medicale în regim ambulatoriu se vor efectua la Spitalul Județean Alba Iulia, în noua clădire.

Publicat

Începând de marți, 7 mai 2024, consultațiile medicale în regim ambulatoriu se efectuează în noul spațiu, proaspăt amenajat, din incinta Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Astfel, ambulatoriul de pe strada Mușețelului, nr. 2 se mută definitiv în cadrul spitalului județean, într-un spațiu extins, modernizat și dotat corespunzător, în urma unei investiții de 3 milioane de euro.

Au fost achiziționate echipamente și aparatură medicală noi și performante, mobilier de calitate, instalații (sanitare, electrice, de iluminat, de sonorizare, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Scandal în cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia, în seara de Paște: Doi bărbați bătuți și amenințati de un tânăr

Publicat

Un scandal a avut loc în seara de Paște, la Alba Iulia, în cartierul ”Lumea Nouă”. Un tânăr de 21 de ani a fost reținut după ce a bătut doi bărbați. 

Cazul a fost făcut public de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 6 mai 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2024, polițiștii din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO: „Statu’ la vase în Lunea Paştelui”, obicei străvechi și unic în țară, la Șugag. 14 perechi de tineri, sărbătorite

Publicat

Statul la Vase unul dintre cele mai vechi obiceiuri din România se defășoară la Șugag. Este unic în România și se păstrează în comunitatea locală. 

Anul acesta, sunt sărbătorite 14 cupluri care s-au căsătorit în anul 2023. 

Îmbrăcați în port tradițional, aceștia vor primi binecuvântarea preotului, urările de bine din partea comunității, dar și cadouri.

„Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag este un străvechi obicei tradițional, unic în țară. Acesta reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe