Connect with us

Eveniment

Nazare: Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă

Published

on



Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă şi va reduce deficitul, astfel încât să nu pună în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămâne prioritară, l-a asigurat miercuri ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, pe omologul său german, Olaf Scholz, într-o convorbire telefonică.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, remis AGERPRES, cei doi oficiali au discutat despre implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

„Acordul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă reprezintă, fără îndoială, un punct de cotitură în istoria Uniunii Europene şi o dovadă a capacităţii de a acţiona solidar, în beneficiul cetăţenilor. Acum trebuie să demonstrăm că îl putem implementa cât se poate de rapid. De aceea, credem că este necesară o abordare flexibilă şi reducerea cât mai mult posibil a birocraţiei pentru ca Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă să îşi atingă scopul”, a precizat ministrul român al finanţelor.

Cei doi demnitari au discutat şi despre planurile de reformă asumate de Guvern, stadiul elaborării bugetului şi alte subiecte prezente pe agenda de lucru a Consiliului miniştrilor de finanţe (ECOFIN). Alexandru Nazare l-a asigurat pe Olaf Scholz că: „Guvernul României s-a angajat să implementeze o politică bugetară sustenabilă. Vom reduce deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, în timp ce sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate rămâne prioritară”.

De asemenea, Nazare l-a felicitat pe Olaf Scholz pentru obţinerea acordului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi pentru progresele înregistrate în dosarul referitor la Uniunea Bancară în timpul mandatului Preşedinţiei germane a Consiliului UE.

Discuţia bilaterală cu ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, este prima din seria consultărilor iniţiate de ministrul român de Finanţe, Alexandru Nazare, cu omologii săi din statele membre, pe tema operaţionalizării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Polițist BEAT, implicat într-un ACCIDENT la Livada, în Cluj. A refuzat să fie testat pentru consum de DROGURI

Published

on

Un polițist din Cluj este cercetat de colegii săi după ce a fost implicat într-un accident de circulație.

Polițistul are 33 de ani și a ajuns cu ma;ina într-un șanț.

Polițist BEAT, implicat într-un ACCIDENT…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Peste 90 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba. Polițiștii și jandarmii au aplicat peste 120 de amenzi

Published

on

Peste 90 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 453 de verificări de persoane și 280 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 124 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Programul de acces autovehicule pe DN67 C – Transalpina, modificat din cauza ceții dense. Atenționări pentru șoferi

Published

on

Programul de acces al autovehiculelor pe DN 67C Transalpina a fost modificat, din cauza ceții dense. Anunțul a fost făcut de DRDP Craiova.

”Având în vedere condițiile meteo, ceață în prima partea a zilei, care pot cauza probleme participanților la trafic, DRDP Craiova, în calitate de administrator al drumului, a luat decizia modificării programului de acces pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului.

Accesul este permis între orele 9.00-20.00.

Vă rugăm să respectați toate restricțiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

OPINIE. Florin Danciu: Iohannis senator, un scenariu pentru reforma constituțională

Published

on

Articolul 63 din Constituția României prevede că Parlamentul trebuie convocat de către președinte în cel mult 20 de zile de la data la care au avut loc alegerile parlamentare.  Să facem puțină aritmetică: alegerile…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement