Connect with us

Alba

Negocierile pentru formarea Guvernului, suspendate din cauza conflictului acut din PNL. Orban refuză confruntarea în interior

Publicat



Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR s-au suspendat temporar în acest moment din cauza situației interne din PNL.

Mai mulți lideri PNL au vrut să convoace pentru această seară o ședință a Biroului Politic Național pentru a-l trage la răspundere pe Ludovic Orban și au dat mesaje în acest sens către toți membrii BPN.

Ludovic Orban a contracarat cu un comunicat intern în care anunță că ședința nu poate avea loc pentru nu e statutară, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Mesajul de convocare a BPN ar fi fost dat prin sistemul intern de comunicare al PNL, gestionat de secretarul general Robert Sighiartău, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Mesajul integral transmis de Ludovic Orban în interiorul partidului:

  • ”Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că BPN va avea loc pentru că a fost convocat statutar și se arată surprins de agitația creată, în condițiile în care s-a convocat o ședință doar pentru a discuta despre stadiul negocierilor.

”Da, este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informați despre stadiul negocierilor. Pur și simplu, noi suntem oameni responsabili și ne bucurăm că discuțiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se mișcă foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun. S-a discutat și partea politică și este important pentru întreg partidul, cu atât mai mult cu cât a ieșit fum alb la negocierile de ieri, să știm exact în ce etapă ne aflăm și ce va urma din acest punt încolo.

Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat. Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar și o treime din membrii BPN. Sunt organizații mari din Transilvania, din Sudul țării care doresc să știe ce s-a negociat și cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înțeleg de ce această agitație, aici este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului” a precizat Rareș Bogdan, pentru stiripesurse.ro.

Sursă: G4Media.ro, stiripesurse.ro

Foto: Arhivă

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Lae Dreghici, cascadorul din Alba Iulia, a făcut o cascadă auto periculoasă la ”Românii au Talent” la PRO TV

Publicat

Cascadorul din Alba Iulia, Lae Dreghici a făcut live o cascadă auto, la Românii au Talent. Lae Cascadorul cum este cunoscut în Alba Iulia, dar și în țară a concurat vineri, 17 mai, în semifinalele emisiunii de la PRO TV. 

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii februarie, Lae a realizat o cascadorie alături de fiul său, Robert Dreghici. Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Românii pot reclama dezinformările deepfake de pe Facebook și TikTok direct la Ministerul Digitalizării

Publicat

Românii pot reclama dezinformările deepfake de pe platformele online direct la Ministerul Digitalizării. ​Românii vor putea să încarce, pe pagina de internet a Ministerului Digitalizării, sesizări cu privire la conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) în scopuri malițioase.

Potrivit...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Peste 320.000 de cărți funciare înregistrate în Alba. Județul, pe primul loc în Transilvania și pe șase la nivel național

Publicat

O.C.P.I. Alba a înregistrat un număr de 321.579 cărți funciare, județul nostru situându-se pe locul șase într-un clasament la nivel de țară și pe locul întâi în Transilvania, a transmisvineri Instituția Prefectului Alba. 

Prefectului Nicolae Albu a convocat la o întâlnire de lucru pe directorul OCPI Alba, Cornelia Țăran-Baba, care a prezentat situația privind desfășurarea Programul Naţional de Cadastru şi Carte...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: ”Descindere” a polițiștilor din Alba Iulia. I-au făcut o surprinză unui copilaș de cinci ani care își serba ziua de naștere

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia i-au făcut o bucurie unui copilaș din Alba Iulia. S-a întâmplat vineri, 17 mai, iar cel ”vizat” de vizita polițiștilor a fost un copil de cinci ani. 

Însă printre oamenii legii care au participat la surpriză se afla si Adi. Un polițist care își serbează ziua de naștere tot în data de 17 mai.

”Ionuț, mititelul de 5 ani, și-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe