Connect with us

Eveniment

Nicolescu (CNIPMMR): Avem nevoie de un task-force la nivel naţional pentru accesarea celor peste 70 de miliarde de euro de la UE

Publicat



România ar putea eşua în a atrage cele peste 70 de miliarde de euro de la UE pe care le are la dispoziţie dacă nu va înfiinţa un task-force la nivel naţional în acest sens, care să fie format din cei mai buni specialişti din ţară, a declarat, miercuri, Ovidiu Nicolescu, preşedinte de onoare al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cu ocazia lansării Cartei Albe a IMM-urilor.

„România se află în faţa unei şanse istorice, pentru că niciodată nu a avut la dispoziţie, nu a avut posibilitatea să acceseze peste 70 de miliarde de euro din afara ţării. Aş dori să punctez că aceşti bani sunt doar o posibilitate. Este necesar ca România să elaboreze programe şi proiecte, pentru că aceşti bani se dau doar pe programe şi proiecte. Pentru aceasta noi propunem înfiinţarea unui task-force la nivel naţional, care să se ocupe de acest lucru”, a arătat el.

Potrivit acestuia, entitatea responsabilă cu atragerea banilor europeni ar trebui să includă cei mai importanţi specialişti din ţară.

„Dacă nu facem acest task-force naţional, care să fie compus din cei mai buni specialişti care să aibă experienţă în programe şi proiecte, din universităţi, din centre şi institute de cercetări şi proiectări şi firme de consultanţă, n-o să reuşim să accesăm aceşti bani, care vor trece pe lângă noi”, a continuat Nicolescu.

El a subliniat că alocările sunt de principiu şi depinde de fiecare ţară gradul de absorbţie, iar banii care nu sunt cheltuiţi se redistribuie altor ţări.

„Deci rugămintea noastră la actualul şi viitorul Guvern, la ministrul Boloş (Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene – n.r.), care este un specialist în acest domeniu, la domnul ministru al Economiei, Virgil Popescu, este să-şi dea mâna şi să facă un asemenea task-force. Dacă nu se face aşa ceva, n-o să reuşim să absorbim banii”, a subliniat reprezentantul IMM-urilor. AGERPRES/(Autor: Florentina Cernat, editor: Mariana Nica, editor online: Irina Giurgiu)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Mario a împlinit azi 7 ani. Polițiștii de la Câmpia Turzii i-au făcut o SURPRIZĂ

Publicat

Mario a împlinit azi 7 ani. Polițiștii de la Câmpia Turzii i-au făcut o surpriză. L-au sărbătorit chiar în sediul Poliției.

mariomario

„Ziua de naștere a lui Mario, un băiețel în vârstă de 7 ani, a fost…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Rambursarea anticipată parțială cu diminuarea perioadei de creditare. Lucrul pe care ar trebui să îl știe toți românii cu rate

Publicat

Rambursarea anticipată parțială cu diminuarea perioadei de creditare: cea mai bună investiție pe care o poți face dacă ai un credit pe termen lung și câteva sute de lei care îți rămân în fiecare lună. Este cel mai important lucru pe care ar trebui să îl știe toți românii cu rate.

În condițiile în care...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

După mai bine de 10 ani de așteptare, Spitalul Regional Cluj prinde viață

Publicat

După mai bine de un deceniu de așteptare, comunitatea clujeană a sărbătorit astăzi un moment istoric: primele ”semne de viață” ale Spitalului Regional de Urgență Cluj.

În prezența Ministrului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO Noaptea Muzeelor la Alba Iulia. Palatul Principilor și Muzeul Principia din Alba Iulia participă la eveniment 

Publicat

LIVE VIDEO Noaptea Muzeelor la Alba Iulia. Palatul Principilor și Muzeul Principia din Alba Iulia participă la eveniment.

Seria evenimentelor va fi deschisă de spectacolul schimbului de gardă, susținut de Garda Cetății, la ora 18.00, urmat de cel al AIBD Brass&Drums, care vor defila, începând cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe