Connect with us

Eveniment

Nicuşor Dan: Îmi doresc încă un mandat de primar; nu se pune problema unei candidaturi la prezidenţiale în 2024

Publicat



Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că îşi doreşte încă un mandat la PMB şi nu se pune problema să candideze în 2024 la prezidenţiale, menţionând, în legătură cu o posibilă intrare în PNL, că pentru moment preocupările sale sunt strict pe problemele administrative.

„PNL este partenerul meu, eu sunt primar al Bucureştiului, PNL, împreună cu USR-PLUS, face majoritatea în Consiliul General, aşa cum USR-PLUS este partenerul meu în administrarea Bucureştiului, aceasta este situaţia de fapt. În momentul acesta nu mă gândesc decât cum să rezolvăm problemele Bucureştiului. (…) Pentru moment, preocuparea mea este strict administrativă. (…) Ca să iei o astfel de decizie trebuie să faci un proces de reflecţie pe care în momentul de faţă nu-mi permit, adică toată energia este pe partea administrativă”, a declarat, duminică, Nicuşor Dan, la Prima Tv, întrebat când va deveni membru al Partidului Naţional Liberal.

El a precizat că preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu i-a cerut să devină membru de partid.

„Am o relaţie foarte corectă cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. El este cel care, cred că se face anul, când a fost acea declaraţie de susţinere a mea ca independent şi de atunci am avut un parteneriat foarte corect”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul general a menţionat că are o relaţie bună cu premierul Florin Cîţu.

Edilul a mai spus că USR PLUS este partenerul său în Consiliul General, menţionând că are un dialog şi cu vicepremierul Dan Barna.

El a mai spus că va avea o relaţie profesională cu noul prefect Alin Stoica, menţionând că declaraţiile critice pe care acesta le-a făcut la adresa sa sunt „opinii politice” în campania electorală.

„E o opinie politică. A fost făcută într-un moment de campanie electorală. Acum dumnealui este prefect. Vom avea o relaţie profesională. Ne obligă la asta voturile pe care le-am obţinut fiecare”, a subliniat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din anul 2024, Nicuşor Dan a spus: „Nici nu se pune problema”.

„Sunt aşa de multe restanţe pe care Bucureştiul le are şi aşa de multe lucruri de făcut în oraşul ăsta că nu am alte gânduri. Îmi doresc încă un mandat de primar, desigur, da! (…) Îmi doresc încă un mandat de primar pentru că problemele sunt, pe de o parte, mari, netratate sistematic de ani de zile şi, pe de altă parte, aşa cum am spus, anumite proiecte durează patru-cinci ani să le implementezi, din momentul în care ai luat decizia, până ai scris studiul de fezabilitate, până ai obţinut finanţarea, până ai scris proiectul tehnic, până îl implementezi cu adevărat şi patru ani e foarte puţin, cu atât mai mult în cazul nostru, eu am, de fapt, un mandat de 3 ani şi 7 luni”, a mai afirmat el. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Florin Piersic a început RECUPERAREA medicală. Face kinetoterapie

Publicat

Florin Piersic a început ședințele de kinetoterapie şi recuperarea medicală, au anunțat medicii de la Spitalului de Ortopedie „Foişor”, unde este internat actorul.

Operația la genunchi, ultima la care a fost…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Accident în Alba Iulia, în apropierea unei intersecții: Un motociclist a fost rănit 

Publicat

Un accident s-a produs miercuri după-amiază în Alba Iulia, în urma căruia un motociclist a fost rănit. 

Traficul rutier este îngreunat pe Bulevardul Ferdinand din Alba Iulia, din cauza unui accident rutier care a avut loc în zona intersecției din fața gării, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

În accident ar fi fost implicate un autoturism și o motocicletă, iar în urma acestuia motociclistul ar fi suferit leziuni corporale ușoare.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

„Săptămâna Școală în Siguranță”, acțiune a IPJ Alba. Întâlniri ale polițiștilor cu elevii și profesorii

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a transmis că în perioada 14 – 17 mai 2024, instituția desfășoară activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”.

Această inițiativă are ca scop conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv pe tema prevenirii violenței în mediul școlar, pentru asigurarea unui climat educațional optim.

În cele 4 zile polițiștii din structurile de siguranță școlară, prevenire precum și cei din structurile de ordine publică, împreună cu partenerii instituționali, vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Au început lucrările de alimentare cu apă potabilă în zona de munte a Clujului. Investiție de peste 23 de milioane de lei

Publicat

Au demarat lucrările de alimentare cu apă potabilă în patru comune din Munții Apuseni, anunță Consiliul Județean Cluj.

Practic, lucrările constau în extinderea rețelei de apă din sursa orașului Huedin, către…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe