Connect with us

Eveniment

Noaptea geroasă în tot județul Harghita. La stația meteo Joseni s-au înregistrat minus 17,6 grade Celsius

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

La staţia meteo Joseni s-a înregistrat, în noaptea de luni spre marţi, cea mai scăzută temperatură a iernii din judeţul Harghita. Mercurul termometrelor a coborât până la minus 17,6 grade Celsius.

Şi în celelalte localităţi harghitene au fost măsurate valori scăzute de temperatură, gerul fiind resimţit în tot judeţul.

Potrivit meteorologului Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, la Topliţa s-au înregistrat minus 15,9 grade Celsius, la Miercurea-Ciuc au fost minus 15.6 grade, la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 14,7 grade, iar la staţia de munte Bucin s-au înregistrat minus 13.9 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Grecu a precizat că aceste valori de temperatură s-au înregistrat după „o reţetă clasică de ger”, cu masă de aer polar, cer variabil şi strat de zăpadă.

„Am avut o masă de aer polar care a pătruns dinspre nordul continentului, cu advecţie de aer rece la altitudine şi la niveluri joase, a fost şi cerul variabil, a avut loc şi o răcire radiativă. (…)

Noaptea geroasă în tot județul Harghita. Valorile înregistrate în noaptea de luni spre marţi sunt cele mai scăzute din această iarnă

Stratul de zăpadă contează şi el, pentru că şi el contribuie la răcirea aceasta radiativă, cu cerul senin. A fost o reţetă clasică de ger”, a declarat meteorologul Cristian Grecu, pentru AGERPRES.

Acesta a ţinut să sublinieze că este ceva obişnuit pentru Harghita şi nu reprezintă nimic spectaculos.

De altfel, valorile înregistrate în noaptea de luni spre marţi sunt cele mai scăzute din această iarnă, în luna ianuarie fiind înregistrate temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal.

Locuitorii judeţului spun că este pentru prima dată în acest sezon când simt că este iarnă, ei fiind obişnuiţi, în ianuarie şi februarie, cu episoade frecvente de ger, când temperaturile scădeau sub minus 20 grade şi chiar sub minus 30 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Crecu a precizat că, până în noaptea de 10 spre 11 februarie, se vor înregistra valori mai scăzute de minus 15 grade Celsius, putând ajunge şi până la minus 20 grade, după care temperaturile vor mai creşte uşor, până la minus 9- minus 10 grade Celsius. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Revoluția lui Constantea (”U” Cluj): Fără bani publici în fotbalul profesionist. Clubul, 3,5 milioane de lei de la bugetul local

Publicat

Clubul de fotbal ”U” Cluj a primit, luni,  o finanțare de 3,5 milioane de lei din partea Consiliului Local Cluj-Napoca, pe anul 2024 în vederea susținerii activității sportive de selecție, pregătire, participare la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Fugarii ar putea fi obligați să suporte cheltuielile de aducere în țară. Legea a fost aprobată la Senat

Publicat

Senat

Fugarii ar putea fi obligați să suporte cheltuielile de aducere în țară. Senatul a adoptat luni un proiect legislativ iniţiat de Guvern în acest sens.

Acesta reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată. De asemenea, prevede modalitatea de recuperare a cheltuielilor ocazionate de aducere în ţară a acestora.

”E vorba de proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Elevii Colegiului Economic ,,Iulian Pop” din Cluj-Napoca au obținut trei PREMII la Concursul de matematică aplicată în economie

Publicat

Elevii Colegiului Economic ,,Iulian Pop” din Cluj-Napoca au obținut trei premii și opt mențiuni la Concursul regional de matematică aplicată în economie ECOMAT- ediția a X-a, Satu Mare.

Concursul regional…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. UPDATE. Canapea în flăcări într-un apartament de pe Calea Mănăștur. 20 de persoane s-au autoevacuat

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit, luni seara, pentru stingerea unui incendiu într-un apartament situat într-un imobil cu funcțiuni mixte, de pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

Citește mai departe