Connect with us

Eveniment

Noaptea geroasă în tot județul Harghita. La stația meteo Joseni s-au înregistrat minus 17,6 grade Celsius

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

La staţia meteo Joseni s-a înregistrat, în noaptea de luni spre marţi, cea mai scăzută temperatură a iernii din judeţul Harghita. Mercurul termometrelor a coborât până la minus 17,6 grade Celsius.

Şi în celelalte localităţi harghitene au fost măsurate valori scăzute de temperatură, gerul fiind resimţit în tot judeţul.

Potrivit meteorologului Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, la Topliţa s-au înregistrat minus 15,9 grade Celsius, la Miercurea-Ciuc au fost minus 15.6 grade, la Odorheiu Secuiesc s-au consemnat minus 14,7 grade, iar la staţia de munte Bucin s-au înregistrat minus 13.9 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Grecu a precizat că aceste valori de temperatură s-au înregistrat după „o reţetă clasică de ger”, cu masă de aer polar, cer variabil şi strat de zăpadă.

„Am avut o masă de aer polar care a pătruns dinspre nordul continentului, cu advecţie de aer rece la altitudine şi la niveluri joase, a fost şi cerul variabil, a avut loc şi o răcire radiativă. (…)

Noaptea geroasă în tot județul Harghita. Valorile înregistrate în noaptea de luni spre marţi sunt cele mai scăzute din această iarnă

Stratul de zăpadă contează şi el, pentru că şi el contribuie la răcirea aceasta radiativă, cu cerul senin. A fost o reţetă clasică de ger”, a declarat meteorologul Cristian Grecu, pentru AGERPRES.

Acesta a ţinut să sublinieze că este ceva obişnuit pentru Harghita şi nu reprezintă nimic spectaculos.

De altfel, valorile înregistrate în noaptea de luni spre marţi sunt cele mai scăzute din această iarnă, în luna ianuarie fiind înregistrate temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal.

Locuitorii judeţului spun că este pentru prima dată în acest sezon când simt că este iarnă, ei fiind obişnuiţi, în ianuarie şi februarie, cu episoade frecvente de ger, când temperaturile scădeau sub minus 20 grade şi chiar sub minus 30 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Crecu a precizat că, până în noaptea de 10 spre 11 februarie, se vor înregistra valori mai scăzute de minus 15 grade Celsius, putând ajunge şi până la minus 20 grade, după care temperaturile vor mai creşte uşor, până la minus 9- minus 10 grade Celsius. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Două noi calificări profesionale la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, începând cu anul școlar 2024-2025

Publicat

Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj va avea două noi calificări profesionale, începând cu anul școlar 2024 – 2025. Este vorba despre „tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică” și „tehnician în instalații electrice”. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate