Connect with us

Cluj

Noaptea Muzeelor 2022 la Cluj. PROGRAMUL cu principalele EVENIMENTE. ISU Cluj, în PREMIERĂ

Publicat


279247290 5089384591156013 816910280715129822 n e1652483895481.png

Astăzi, 14 mai 2022, cu ocazia celebrării Nopții Europene a Muzeelor, centrele culturale, galeriile universităților din oraș și muzeele vor fi deschise până în miez de noapte.

Locațiile sunt următoarele:

  • Muzeul de Artă Cluj-Napoca: vezi mai jos
  • Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: expoziții despre Cluj, daci, Imperiul Roman și nu numai, muzică de factură cultă
  • Muzeul Mitropoliei Clujului: vezi mai jos
  • Muzeul Etnografic al Transilvaniei: vezi mai jos
  • Casino Centrul de Cultură Urbană: expoziții de tehnologii și inovații, astrofotografie, concert live
  • Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană Cluj: expoziție foto-documentară, de reconstituire istorică, mixed media și alte surprize
  • Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (UAD): competiție de proiecte expoziționale individuale, dedicată studenților UAD cu scopul promovării debutului artistic și al susținerii artei contemporane tinere…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

Weekend dedicat jazz-ului la Cluj. Ce artiști urcă pe scenă la Transilvania Jazz Festival

Publicat

afis jazz weekend.jpg

Transilvania Jazz Festival aduce în fața publicului, în 28 și 29 mai, artiști din Germania, România, Finlanda si Italia. Festivalul se desfășoară în Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Transilvania Jazz Festival în parteneriat cu Centrul Cultural German Cluj-Napoca găzduiesc în ultimul weekend al lunii mai două proiecte muzicale ale unor artiști consacrați pe scenele internaționale: Sendecki & Spiegel, în 28 mai 2022, ora 19:00 și Adi Stoenescu Trio, în 29 mai 2022, ora 19:00, în Sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

Sendecki & Spiegel, două mari talente ale jazz-ului, la Cluj

Duo-ul din Hamburg Sendecki & Spiegel aduce împreună două mari talente ale jazz-ului contemporan: pianistul Vladyslav Sendecki și toboșarul Jürgen Spiegel explorează noi dimensiuni ale sunetului ancorate între percuție și pian.

Albumul de debut „Two in…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. PROPRIETAR ÎN CLUJ. Mihai Curteanu: Nu sunt fanul și adeptul STOP construcțiilor. Un oraș trebuie să se dezvolte COERENT

Publicat

curte 1.jpg

Cluj 24 împreună cu InfoCluj.eu au lansat emisiunea TV online ”Proprietar în Cluj”, invitatul ediției de vineri realizată de Eugen Olariu fiind analistul politic Mihai Curteanu.

 

  • Luna trecută a fost un scandal imens. România trebuie să plătească un miliard de euro pentru vaccinuri, multe din ele nu vor fi folosite pentru vaccinarea populației.

 

M.C: Cu atât mai mult multe dintre ele cred că sunt și expirate astăzi. Și-au pierdut termenul de valabilitate. Avem o problemă mare astăzi. România a cheltuit un miliard pentru achiziționarea acestor doze de vaccin, multe dintre ele după cum ați observat și dumneavoastră nu au putut fi folosite.

Problema va fi cum vom recupera acești bani. Da, într-adevăr, toată lumea va spune au fost pentru o cauză imediată, o cauză de urgență sanitară. Trebuia să fim pregătiți. Ce s-ar fi întâmplat dacă am fi rămas fără.

Fără doar și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

Prinsă că a sustras banii unei asociații de locatari din Cluj, administratorul firmei a dat vina pe fiul ei dependent de jocuri

Publicat

pacanele jocuri noroc pixabay.jpg

Administratorul unei firme care ar fi trebuit să se ocupe de buna gestiune a blocurilor din Cluj-Napoca, unde avea contracte, a fost prinsă cu mâța în sac după ce a sustras în repetate rânduri bani și i-a utilizat în interes personal.

Confruntată, femeia a dat vina, printre altele, pe fiul ei, care ar fi dependent de jocuri de noroc și care ar fi obișnuit să se atingă și de acei bani, fără știrea ei.

Prejudiciul final pentru asociația de locatari a fost stabilit la 22.438 lei, după ce anterior, pe parcursul urmăririi penale, administratorul a înapoiat 1500 de lei.

Locatarii și-au dat seama că ceva este în neregulă după ce au început să primească notificări cu privire la datorii înregistrate pentru diferite servicii de utilitate publică, cu toate că în mare parte erau la zi cu cheltuielile.

Descoperiți, inculpata, împreună cu soţul acesteia, s-au obligat să repare minusului în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

COOLJEANUL ZILEI. Emeric Imre: Mergeam la antrenament la „U” cu vioara iar Petru Emil mă-ntreba „Ai venit, Țitruș?”

Publicat

Cooljeanul de azi este Emeric „Imi” Imre, un om bun care, dacă-i deschizi poarta, îți va alunga tristețea cu vesele cântece… Nu neapărat și ghidușii, dar cântece sigur… Exponent și promotor al folk-ului clujean, mai că nu-ți vine să crezi că a lăsat mingea pentru chitară. A făcut parte din generația de aur a Cenaclului „Flacăra” și este în continuare unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de folk din țară.

imi 3

„Am făcut școala de muzică, vioară, până în clasa a VII-a după care m-am lăsat că aveam prea multe absențe. Mergeam la antrenament la „U” cu vioara iar Petru Emil mă-ntreba „Ai venit, Țitruș?” Cu talentul muzical trebuie să te naști… În casă, tata avea chitară, cânta superb și cu vocea, dar o făcea doar pentru el și prieteni. Așa am prins eu gustul chitării”, spune Imi.

Urmăriți întreg interviul realizat de Marius Aciu pe Cluj24.ro și VIA Cluj TV,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe