Connect with us

Eveniment

Noi detalii despre cazul sibianului torturat în pădure – Un polițist l-ar fi schingiuit de fapt

Publicat



Sibianul care acuza că a fost torturat, vineri, de un jandarm, după ce a fost prins la furat de lemne în pădure, a fost bătut, de fapt, de un polițist. Omul insistă însă că bărbatul era îmbrăcat într-o uniformă a Jandarmeriei, însă reprezentanții I.J.J. spun că, în ziua respectivă, niciun echipaj nu s-a aflat în zona menționată. La nivelul IPJ Sibiu se fac verificări.

Mihai Miruț a acuzat, weekend-ul trecut, că a fost bătut cu bestialitate și torturat atât în pădure la Poiana Sibiului, cât și la secția de poliție din Orlat. Pe atunci, omul spunea că cel care l-a schingiuit a fost un jandarm. În urma cercetărilor a reieșit faptul că, de fapt, sibianul a fost bătut de un polițist care l-a prins la furat de lemne.

„Eu așa l-am văzut, că avea haine de jandarm pe el. Nu știu, poate mi s-a părut. Avea haine albastre. N-am mai știut ce se întâmplă cu mine după tot ce mi-a făcut”, a spus Mihai Miruț.

Poliția face cercetări

La nivelul IPJ Sibiu se fac cercetări cu privire la acest caz. Cel care l-a bătut pe tânărul sibian urmează să fie tras la răspundere. „Referitor la aspectele prezentate, conducerea I.P.J. Sibiu s-a sesizat din oficiu și a dispus verificări efectuate prin Compartimentul Control Intern. În funcție de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecință”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

„Azi (n.red.: luni) a venit șeful de post de la Miercurea Sibiului să mă caute. A zis că s-a dat drumul la un proces, să îmi ia declarație. Eu nu eram acasă. O să vină iar mâine”, spune Mihai Miruț, sibianul bătut.

Opt zile de recuperare și o spaimă de nedescris

Sibianul bătut spune că a venit la Sibiu pentru a obține un certificat medico-legal. Are nevoie de opt zile de îngrijiri pentru vindecare și tratament specializat. Chiar dacă rănile sunt dureroase, tânărul spune că mai dureros este sentimentul că cineva îi va face rău din nou.

„Am fost la medic, mi-a dat opt zile, iau și tratament și după astea opt zile merg iar să-mi dea prelungire dacă este nevoie. Nu pot să dorm de durere. Îmi e și frică de ce o să se întâmple de acum. Îmi e frică că poate vine și mă bate iar”, spune tânărul.

Vă reamintim că Mihai Miruț a fost prins în pădure în timp ce aduna lemne uscate pentru foc. A fost bătut cu bestialitate, amenințat cu pistolul și băgat în portbagajul unei autospeciale, iar mai apoi dus până la secția de poliție unde calvarul a continuat. Timp de aproape două ore, sibianul a fost înjurat încontinuu și schingiuit de un agent de poliție.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

11-12 mai: Festivalul concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”, la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Festivalul concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”, la Alba Iulia. La Casa de Cultură a Studenților din municipiul Alba Iulia are loc, în weekendul 11-12 mai, cea de-a XII-a ediție a Festivalului național concurs de muzică pop pentru tineri și studenți „Voices”.

14 tineri talentați din Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Pitești și Alba Iulia, acompaniați de un band live, vor concura pe scena Casei de Cultură a Studenților pentru premii în valoare totală de 12.500 lei, în fața unui juriu prestigios, condus de compozitorul și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Fetiță de 13 ani din Cluj-Napoca dispărută de acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți. Familia o caută

Publicat

O fetiță de 13 ani din Cluj-Napoca a fost dată dispărută de părinți. Copila a plecat joi, 9 mai și nu s-a mai întors acasă.

Poliția Cluj-Napoca a fost sesizată vineri seara despre faptul că Emanuela Raluca…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie și mister în inima Transilvaniei

Publicat

Locuri de o frumusețe rară care merită văzute în judeţul Alba. În Alba, turiştii pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare.

De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot vedea o salbă de frumuseţi care le rămân întipărite în minte. Nu în ultimul rând, pot gusta din preparatele culinare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Imagini rare și spectaculoase. Aurora boreală, produsă de o furtună solară, vizibilă la Cluj

Publicat

Fenomen rar la Cluj. Aurora boreală a fost vizibilă vineri seara între dealul Feleacului și Cluj-Napoca, pictând cerul în culori neobișnuite.

Spectacolul de pe cer, de vineri noaptea, care a fost vizibil în mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe