Connect with us

Eveniment

Noi detalii despre cazul sibianului torturat în pădure – Un polițist l-ar fi schingiut de fapt

Publicat



Sibianul care acuza că a fost torturat, vineri, de un jandarm, după ce a fost prins la furat de lemne în pădure, a fost bătut, de fapt, de un polițist. Omul insistă însă că bărbatul era îmbrăcat într-o uniformă a Jandarmeriei, însă reprezentanții I.J.J. spun că, în ziua respectivă, niciun echipaj nu s-a aflat în zona menționată. La nivelul IPJ Sibiu se fac verificări.

Mihai Miruț a acuzat, weekend-ul trecut, că a fost bătut cu bestialitate și torturat atât în pădure la Poiana Sibiului, cât și la secția de poliție din Orlat. Pe atunci, omul spunea că cel care l-a schingiuit a fost un jandarm. În urma cercetărilor a reieșit faptul că, de fapt, sibianul a fost bătut de un polițist care l-a prins la furat de lemne.

„Eu așa l-am văzut, că avea haine de jandarm pe el. Nu știu, poate mi s-a părut. Avea haine albastre. N-am mai știut ce se întâmplă cu mine după tot ce mi-a făcut”, a spus Mihai Miruț.

Poliția face cercetări

La nivelul IPJ Sibiu se fac cercetări cu privire la acest caz. Cel care l-a bătut pe tânărul sibian urmează să fie tras la răspundere. „Referitor la aspectele prezentate, conducerea I.P.J. Sibiu s-a sesizat din oficiu și a dispus verificări efectuate prin Compartimentul Control Intern. În funcție de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecință”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

„Azi (n.red.: luni) a venit șeful de post de la Miercurea Sibiului să mă caute. A zis că s-a dat drumul la un proces, să îmi ia declarație. Eu nu eram acasă. O să vină iar mâine”, spune Mihai Miruț, sibianul bătut.

Opt zile de recuperare și o spaimă de nedescris

Sibianul bătut spune că a venit la Sibiu pentru a obține un certificat medico-legal. Are nevoie de opt zile de îngrijiri pentru vindecare și tratament specializat. Chiar dacă rănile sunt dureroase, tânărul spune că mai dureros este sentimentul că cineva îi va face rău din nou.

„Am fost la medic, mi-a dat opt zile, iau și tratament și după astea opt zile merg iar să-mi dea prelungire dacă este nevoie. Nu pot să dorm de durere. Îmi e și frică de ce o să se întâmple de acum. Îmi e frică că poate vine și mă bate iar”, spune tânărul.

Vă reamintim că Mihai Miruț a fost prins în pădure în timp ce aduna lemne uscate pentru foc. A fost bătut cu bestialitate, amenințat cu pistolul și băgat în portbagajul unei autospeciale, iar mai apoi dus până la secția de poliție unde calvarul a continuat. Timp de aproape două ore, sibianul a fost înjurat încontinuu și schingiuit de un agent de poliție.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

9 mai, Ziua Europei – dedicată păcii și unității pe continent. Ziua Victoriei și Ziua Independenței. Semnificații

Publicat

În fiecare an, la 9 mai, este sărbătorită Ziua Europei, o zi dedicată păcii şi unităţii în Europa. Aceeași dată marchează Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Tot pe 9 mai, este Ziua Independenței de stat a României.

Data de 9 mai marchează aniversarea ”Declarației Schuman”, considerată a fi piatra e temelie a Uniunii Europene.

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Prezența unui urs, semnalată într-un sat lângă Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-Alert, locuitorilor din zonă

Publicat

Prezența unui urs a fost semnalată într-un sat lângă Baia de Arieș, a anunțat ISU Alba. A fost emis mesaj RO-Alert pentru informarea locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost avertizați să nu se apropie de animal și să nu-l hrănească.

De asemenea, li s-a recomandat să rămână în case și să-și protejeze animalele din gospodării.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Pui de vulpe, salvat de pompierii clujeni după ce a căzut într-un canal pe strada Colinei

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au fost solicitați miercuri seară să salveze un pui de vulpe care a căzut într-un canal în apropiere de strada Colinei.

”Imediat, în sprijinul echipajelor…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Premii pentru 7 elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, la Olimpiada națională de limbi clasice, greacă veche

Publicat

Șapte elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia au câștigat premii la Olimpiada națională de limbi clasice. Aceștia au concurat alături de peste 300 de elevi din țară.

Etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină s-a desfășurat în perioada 25-28 aprilie, la Timișoara.

Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia au fost pregătiți pentru olimpiadă de către profesorii Angela Rîșteiu și Gheorghe Popa.

Premiile obținute de elevii Seminarului din Alba Iulia

  • Premiul III: Codrin Romulus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe